Ortadoğu´da gergin bekleyiş devam ediyor

Ortadoğu´da gerginlik, İsrail ile İran´ın doğrudan karşı karşıya gelmesiyle yeni bir seviyeye yükseldi. İran´ın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırının ardından, İsrail´in ´karşılık verme´ kararı gerginliğin süreceği sinyalini verdi.

Dünya
17 Nisan 2024 Çarşamba

İsrail topraklarına ilk doğrudan saldırı

İran, İsrail topraklarına yönelik ilk saldırısında, 300’den fazla insansız hava aracı ve füze fırlattı.

Tahran yönetimi saldırının "Şam'daki İran konsolosluğuna yapılan saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildiğini ve tüm amaçlara ulaşıldığını" duyurdu.

Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı hava savunma sistemi tarafından düşürülürken Saldırıda, İsrail'in Nevatim askeri üssünde altyapının zarar gördüğü ancak üssün çalışır vaziyette olduğu belirtildi.

İran’a karşı askeri ittifak

Saldırıda Ortadoğu’da askeri etkinlik gösteren kimi Batılı ülkeler, İran’a karşı İsrail’in savunmasına yardım ederken Ürdün ve Suudi Arabistan gibi ülkeler de bu çabalara destek verdi. Uzmanlar İran saldırısının İsrail açısından siyasi bir dönüm noktası olduğunu vurguluyor. Gazze operasyonları nedeniyle bir süredir Batı’nın tepkisine neden olan İsrail yönetimi, hafta sonu yaşanan gelişmelerle yeniden Batı’nın desteğini kazandı.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün