Jacky Terrasson –Trio´dan Caz Şöleni CRR´de

Modern cazın doksanlardan itibaren en etkileyici caz piyanistlerinden biri olan Fransız müzisyen Jacky Terrasson -Trio konseri, 12 Nisan Cuma, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşiyor. Yayınladığı albümler ile defalarca prestijli ödüller kazanan ve caz dünyasına yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan Terrasson, dünya turnesi kapsamında, yeni bir single ( R&B) ve yeni albümü (Moving On) yayınladığı ay, İstanbullu müzikseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. New York Times tarafından kariyerinin ilk yıllarında “Önümüzdeki 30 yıl içerisinde Amerikan kültürüne büyük etki edecek 30 yaşın altındaki 30 sanatçıdan birisi” şeklinde övgüyle söz edilen müzisyen, 5 yaşından beri piyano çalıyor. Konserde kendisine, Sylvain Romano (K.bas) ve Lukmil Perez (Davul) eşlik edecek.

Tuna SAYLAĞ Sanat
3 Nisan 2024 Çarşamba

Modern cazın doksanlardan itibaren en etkileyici caz piyanistlerinden biri olan Fransız müzisyen Jacky Terrasson -Trio konseri, 12 Nisan Cuma, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşiyor. Yayınladığı albümler ile defalarca prestijli ödüller kazanan ve caz dünyasına yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan Terrasson, dünya turnesi kapsamında, yeni bir single ( R&B) ve yeni albümü   (Moving On) yayınladığı ay, İstanbullu müzikseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.  New York Times tarafından kariyerinin ilk yıllarında  “Önümüzdeki 30 yıl içerisinde Amerikan kültürüne büyük etki edecek 30 yaşın altındaki 30 sanatçıdan birisi” şeklinde övgüyle söz edilen müzisyen, 5 yaşından beri piyano çalıyor. Konserde kendisine, Sylvain Romano (K.bas) ve Lukmil Perez  (Davul) eşlik edecek.

Uluslararası Caz Günü aynı akşamda beş konserle kutlanıyor!

 

Garanti BBVA, UNESCO tarafından 2012’de ilan edilen 30 Nisan Uluslararası Caz Günü heyecanını beş özel konserle paylaşıyor. 30 Nisan Salı akşamı İstanbul’da beş farklı mekânda sergilenecek performanslarla, müzikseverler Caz Günü’nü doyasıya yaşayacak. Blind’da Portico Quartet, Bova’da Üç: Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Volkan Öktem, Salon İKSV’de CHERISE, Nardis Jazz Club’da Dilek Sert ErdoğanTribute to Aretha Franklin’ ve Zorlu PSM %100 Studio’da Yazz Ahmed müzikseverlerle buluşuyor. Caz severler bu eşsiz geceyi kaçırmasın!

Kafalar Çift // Kediler Büyük

Evren Sungur’un ‘Kafalar Çift // Kediler Büyük’ isimli kişisel sergisi, 30 Nisan’a kadar MERKUR’de izlenebilir. Sergi, gündelik hayatta çokça karşılaştığımız bir konuya, ismi gibi neşeli bir bakışla yaklaşıyor. Sungur’un dört yıl aradan sonra açtığı altıncı kişisel sergisi, birbirini tamamlayan iki ayrı seriden oluşmakta; ‘Nobody’  ve ‘Influencer’ serileri, aynı konuyu ele alıyor: Aidiyet.

‘Nobody’ serisinde ait olmadığı bir yere adeta başka bir boyuttan düşmüş gibi görünen figürler, bedensiz olarak sadece portreleriyle görülmekte. Bu seriyle, insanın kendini hiçbir yere, kendi yarattığı habitata dahi ait hissedemeyen insanın trajedisi bağdaştırılıyor. ‘Influencer’ serisinde ise, dikkat çekici kostümü, çalışılmış pozları ile insanın aidiyet sorunu ile mücadelesinde, varlığını büyük bir coşkuyla ispatlama eylemi görülüyor.

***

İstanbul Lale Vakfı’nda üç yeni sergi sanatseverleri bekliyor

1-15 Nisan tarihleri arasında yer alan ‘Tulipomania’ sergisinin küratörlüğünü Ali Bakova yaptı. Sergide, AI Art - Yapay Zekâ Sanatı, CodeArt, video enstalasyon, mekâna özel üretilen VR-Virtual Reality gibi günümüz çağdaş yaklaşımlarının geleneksel sanat yaklaşımlarının 55 tasarımcı ve sanatçı tarafından kullanıldığı 200 eser yer alıyor.  Eserleri sergilenen tasarımcı ve sanatçıların arasında Can Akerson, Chiara de Rocchi ve Sıla Şehrazat Yücel de bulunuyor.

Eserlerindeki motiflerin farklılığı, kendine özgü hammadde reçetesi ve sanatıyla hayatını bütünleştirmesi ile tanınan seramik sanatçısı İsmail Yiğit’in 250’den fazla eserin yer alacağı ‘Lalenin Çini İle Dansı’ sergisi 5 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında gezilebilir. Yiğit, bu sergi için, Türkiye ve Japonya’nın milli sembolü lâle ve sakura çiçeklerinin yer aldığı bir koleksiyon da hazırladı.

Atölyeler kurarak baskıresmi öğrenen ve üreten sanatçılara kucak açan Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Imoga’nın Ölümsüzleri’ sergisi ise, 16 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında görülebilir. Sergide, aralarında Elif Naci, Nurullah Berk, Zühtü Müridoğlu, Eren Eyüboğlu, Veysel Erüstün, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Emin Barın, Ferruh Başağa, Balcıoğlu, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, İslimyeli, Kadri Özayten, Şenol Yorozlu ve Mehmet Koyunoğlu’nun baskı resimleri ve fotoğrafları yer alıyor. 

***

Anima Musicæ ve kemancı Gwendolyn Masin İstanbul’a geliyor

Anima Musicæ Oda Orkestrası, 17 Nisan’da konser vermek üzere İstanbul’a geliyor. 2024 Macar-Türk Kültür Yılı kardeş etkinliği olarak İş Sanat’ın ev sahipliğinde İş Kuleleri Salonunda gerçekleşecek konserde, Macar asıllı, orkestranın Kurucu Müzik Direktörü ve başkemancısı Gwendolyn Masin, kendine has üslubuyla orkestrayla aynı sahneyi paylaşacak. Günümüzün yenilikçi müzisyenlerinden olan Masin, aynı zamanda ödüllü bir yazar, müzikolog, eğitmen ve konuşmacı olarak birçok misyonu üstleniyor.

***

Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin’in Yeni Sergisi ‘Untraditional’ Anna Laudel’da

Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin’in geleneksel çini motiflerini geleceğe taşıdığı ‘Untraditional’, Anna Laudel’de açıldı. Galerinin portföyüne kazandırdığı iki yeni sanatçının bu sergi için özel ürettiği eserler, Kütahya ve İznik’in sanatsal ve kültürel mirasından ögeler taşırken aynı zamanda sanatçıların alışılmadık ve özgün desenleriyle izleyicilerde hem tanıdık hem de alışılmadık izler bırakıyor.   Yaşadığımız kültürden ve geçmişten beslenen, kalıpların ötesinde derinlemesine bir düşünsel deneyim sunan sergi, 28 Nisan tarihine kadar Anna Laudel İstanbul'da görülebilir. Çocukluklarını Kütahya’da birlikte geçiren sanatçı ikilisi Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin, yaşadıkları kentin kültürel hafızasından esinlenerek, seramik sanatını modern tasarım ögeleri ile yeniden yorumluyor. Sanatçılar, seramiğin hassas ve kırılgan doğasına rağmen, edebi ve görsel kültürden günümüze aktarılan güçlü dokuları benimseyerek zıtlıklar arasında bir denge kurmayı hedefliyor

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün