ABD eski başkan yardımcısı adayı Joseph Lieberman hayatını kaybetti

24 yıl boyunca senatörlük yapan ve 2000 yılında ilk ABD başkan yardımcısı adayı olan Yahudi Joseph Lieberman hayatını kaybetti.

Dünya
29 Mart 2024 Cuma

Punchbowl News ve Fox 5 DC’ye göre, eski çalışanlara gönderilen bir bildiride 82 yaşındaki Lieberman’ın düşmesi sonrasında hayatını kaybettiği bildirildi.

1989 ile 2013 yılları arasında Connecticut'ta senatör olarak görev yapan Lieberman, kariyeri boyunca ABD'deki en önde gelen Yahudi politikacılardan biriydi. Yürüttüğü çalışmalar Yahudi Amerikalılar için bir dönüm noktasıydı ve inancını halka açık bir şekilde yerine getiriyordu. Lieberman aynı zamanda birçok ilerici politikayı da desteklemişti. Özellikle Pentagon'un LGBTQ kişilerin açıkça orduda hizmet etmesini yasaklayan politikasının sona erdirilmesine yardımcı olmuştu.

Lieberman, Irak Savaşı'na karşı çıkması da dahil olmak üzere çeşitli konular nedeniyle Demokrat Partiden ayrılarak bağımsız olarak görev yapmaya devam etmişti.

Ailesi yaptığı açıklamada, "Senatör Lieberman'ın Tanrı'ya, ailesine ve Amerika'ya olan sevgisi, hayatı boyunca devam etti" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün