UÖMO´da coşkulu, rengârenk ve neşe dolu bir gün

Toplum
27 Mart 2024 Çarşamba

Bu yıl da Geleneksel UÖMO Purim Eğlence Parkı’na yoğun bir ilgi vardı. Partiye katılan anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklar arkadaş ve aileleriyle unutulmaz bir bayram coşkusu yaşadılar. Rengarenk kostümleriyle UÖMO’nun koridorlarında ışık saçan çocuklar, günün ilk etkinliğinde, UÖMO Anaokulu, İlkokulu ve Yahudi Kültürü öğretmenlerinin sahnelediği Ester'in Hikayesi İnteraktif Tiyatrosunu büyük bir heyecanla izledi. Çeşit çeşit balonlar yapan animatörlerle birlikte balon yapma sanatını deneyimlediler, ödüllü lunapark oyunlarında kazandıkları hediyeler neşelerine neşe kattı. Yaratıcı Purim atölyelerinde bayram hatırası hediyelikler tasarladılar, dev şişme oyunlarda kahkaha ve coşku dolu saatler geçirdiler.

Etkinliğin organizasyonunu üstlenen UÖMO Halkla İlişkiler Bölümü “Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte okulumuz Purim coşkusuna büründü. Koridorlarda, bahçede ve salonlarda göz kamaştıran renkler ve enerji dolu çocuklarla dolup taşan bir atmosfer oluştu. Her biri kendi karakterini yansıtan rengârenk kostümler içindeki çocuklarımız, Ester'in hikayesine uygun kıyafetlerle göz kamaştırdı. Öğretmenlerinin sahnelediği Ester’in Hikayesi Tiyatrosu’na alkışlarıyla eşlik ettiler. Şişme oyun alanlarındaki oyunlar, partiye katılan tüm çocuklarımızın yüzlerini güldürdü. Birbirinden farklı figürlerle, çeşit çeşit balonlar yaparak çocuklarımızın hayal dünyalarını süsleyen ve bu balonları onlara hediye eden animatörlerimiz hepimizin yüzünde keyifli tebessümler oluşturdu. Purim atölyelerinde tasarladıkları bayram hatıraları ile çocuklarımız yaratıcılıklarını konuşturdu. Purim coşkusunu ve birlik duygusunu yaşadığımız bu muhteşem gün, okulumuzda yine unutulmayacak bir iz bıraktı” diyerek dev şişmelerin hafta içinde de çocukların kullanımı için okulda kaldığını ifade etti.

UÖMO’da yaşanan bayram kutlamalarının unutulmaz ve ayrıcalıklı olduğunu ifade eden UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi, “Dolu dolu bir Purim haftası yaşadık. Hafta boyunca Purim aktiviteleri, Purim sergisi, Purim kermesi, kukla tiyatrosu, Yetenek Sizsiniz gibi bayram temalı çalışmalar yer alırken, hafta sonu tüm toplum çocuklarımıza açık, okulumuzda düzenlenen Purim partisi yüzlerce çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Hem çocuklar hem de aileleri, dostlarıyla bir arada bayram coşkusunu yaşadı. Öğretmen ve velilerimiz birlikte sahne aldı. Profesyonelce hazırlanmış bir oyun izledik sahnede. Ardından da atölyeler, oyunlarla coşkulu bir gün yaşandı. Birlikte unutulmaz anılar paylaştık. Daha nice güzel bayramları hep birlikte paylaşmak en büyük dileğimiz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün