İsrail´in İrlanda Büyükelçisi´ne ölüm tehditleri

İsrail´in İrlanda Büyükelçisi´ne posta yoluyla içinde ´beyaz bin toz´ bulunan paketle ölüm tehdidinde bulunuldu.

Janet MİTRANİ Dünya
27 Mart 2024 Çarşamba

İrlanda polisi, artan tehditler sebebiyle büyükelçilikteki güvenlik durumunu gözden geçireceklerini duyurdu. Irish Times gazetesinin geçtiğimiz günlerde verdiği habere göre İrlanda polisi, İsrail'in İrlanda Büyükelçisi'ne yapılan ölüm tehditlerini ve büyükelçiye gönderilen 'beyaz toz' paketini araştırıyor.

Dublin'deki İsrail Büyükelçiliği'ne 14 Mart'ta bir paket geldi; bu paket binanın boşaltılmasına ve şüpheli paketlere müdahale eden askeri Acil Mühimmat İmha ekiplerinin görevlendirilmesine yol açtı.

Hazmat kıyafetli askerler incelemek üzere toz paketini aldılar ve inceleme sonucunda paketin içeriğinin şeker olduğunu açıkladılar. Pakette şekerin yanında, 7 Ekim katliamı kurbanlarını gösteren, üzerinde Hamas logosu ve İsrail Büyükelçisi Dana Erlich'in fotoğrafının yanında "Sıra sende" kelimeleri bulunan bir fotoğraf kolajı da bulunuyordu.

Büyükelçiliğin çevre güvenliğinden sorumlu olan İrlanda polisinin Özel Dedektif Birimi konuyla ilgili soruşturma başlattı. Erlich, İsrail güvenlik servislerinin de ayrıca bir soruşturma yürüttüğünü doğruladı.

Polis, artan tehditlerden dolayı büyükelçilikteki güvenlik durumunu gözden geçireceklerini duyurdu.

Erlich, kendisine ve büyükelçilik çalışanlarına yönelik tehditlerin 7 Ekim'den sonra arttığını, polisin büyükelçiliğin ihtiyaçlarına karşı "çok özenli" olduklarını ve "özel durumunu" anladıklarını ifade ederek İrlanda güvenlik servislerine övgüde bulundu.

Tüm Avrupa'da İsrail büyükelçiliklerine çok sayıda saldırı düzenlenmekte. Ocak ayında İsrail'in İsveç Büyükelçiliği'nin dışında patlayıcı bir cihaz bırakılmış ve polis cihazı imha etmişti.

Geçtiğimiz perşembe ise Lahey'deki büyükelçiliğe yanan bir madde atılmasının ardından Hollanda polisi bir kişiyi tutuklamıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün