Sanatta Kısa Kısa: Chris Botti geliyor!

Tuna SAYLAĞ Sanat
27 Mart 2024 Çarşamba

Yaşayan en büyük caz müzisyenlerinden biri kabul edilen Grammy ödüllü trompet virtüözü, besteci Chris Botti, Kod Müzik organizasyonuyla, 17 Mayıs akşamı, İBB Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek. Amerika’nın en çok satan çağdaş caz trompetçisi Botti, İstanbul konserinde müzikseverlere caz, pop ve klasik müzik arasında eşsiz bir yolculuk vadediyor. Canlı performanslarının gücüyle hayran kitlesini tüm dünyada her geçen gün arttıran, konserleri kapalı gişe satan ve Türk dinleyiciler tarafından da yakından takip edilen Chris Botti’nin konser biletleri satışta.

Dirimart Dolapdere ‘Yukarı Düşenler’i ağırlıyor

Toplumsal güç sembollerinin parçalanıp yeniden kurgulandığı bir dünyaya davetlisiniz. Dirimart, sanatçı ikilisi Özlem Günyol & Mustafa Kunt’un üçüncü kişisel sergisi Yukarı Düşenler’e ev sahipliği yapıyor. Nesnelerin yeniden yapılandırılmasında çarpıcı bir yaklaşım sergileyen sanatçılar, izleyiciye fiziksellik ve bağlam algısını sorgulatıyor. Sergide yer alan yedi yapıt, gücün fiziksel büyüklük ya da yükseklik yoluyla ifadesine mizahi bir bakış açısı getiriyor. Kamusal alan anıtlarını halı, merdiven ya da tırmanma duvarı gibi gündelik yaşam nesnelerine dönüştürüp onları bir oyuncu gibi sergi mekânına taşıyarak izleyiciye yaklaştırıyor ve onlara yorumlama imkânı tanıyor. ‘Yukarı Düşenler’, 28 Nisan’a dek Dirimart Dolapdere'de ziyaret açık.

La Cetra Barockorchester Basel & Sergey Malov CRR’de

1999 yılında kurulan ve adını Antonio Vivaldi'nin ünlü ‘La Cetra’ eserinden alan La Cetra Barockorchester Basel, 18. yüzyıl İtalyan enstrümantal müziğine odaklanıyor. Claudio Monteverdi ve çağdaşlarının eserlerini de içeren geniş repertuarı ile orkestra, erken müzik alanında uluslararası bir yıldız haline gelmiştir. Çok yönlülüğü ve virtüözlüğüyle tanınan Sergey Malov da, keman, viyola, barok keman ve da spalla viyolonsel çalmaktadır. Viyolonsel da Spalla ile kaydedilmiş albümü, özellikle dikkat çekici bulunmuş ve ‘OPUS Klassik 2021 Ödülü’ne layık görülmüştür. 6 Nisan’da, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda yer alacak olan bu olağanüstü konser, müzikseverlere unutulmaz bir deneyim sunacak. Konserde, Corelli, Porpora, Vivaldi ve Boccherini’nin eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirilecek.

 

Kairos ‘Pov’ sergisini sunar

Kairos, 16 Mart - 27 Nisan tarihleri arasında, Can Akgümüş küratörlüğünde 18 sanatçının üretimlerini bir araya getiren ‘POV’ grup sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanat eserlerinde derinlik ve uzaklık hissi oluşturmak amacıyla kullanılan perspektif, resim sanatının evriminde önemli bir kilometre taşıdır. Bu teknik, nesnelerin uzaktan nasıl göründüğünü, boyutlarını ve konumlarını doğru bir şekilde ifade etmeyi amaçlar. POV, perspektifin geleneksel sınırlarını kuir bakış açısıyla yeniden ele alarak izleyicinin ve yapıtla karşılaşma eyleminin özgürleşeceği bir zemin hazırlıyor. Bu özel sergi, yenidünyanın boyutlarını ve konumlarını bir çeşitlilik içinde yansıtıyor.

Sanatçılar: Alp İşmen, Alptekin Soy, Anıl Saldıran, Cansu Yıldıran, Emre Keskin, Furkan Öztekin, İlhan Sayın, Kemal Özen, Metehan Törer, Murat Balcı, Murat Morova, Merve Tuna, Okyanus Çağrı Çamcı, Onur Hastürk, Seval Şener, Şafak Şule Kemancı, Studio Pinprick, Yaz Taşçı.

İdil Üstünel’den ‘Alice’le Buluşma’ sergisi

Imoga Art Space İdil Üstünel’in ‘Alice’le Buluşma’ başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 30 Mart-27 Nisan tarihleri arasında Kuzguncuk’taki sergi mekânında gezilebilir.

Şakayık çiçeğinin şifalı temasıyla, paletinde ve duygu âleminde bizi uyumlu, mükemmel bir evrene götürüp, sarıp sarmalayan İdil Üstünel, bu defa resimlerinde daha önce hiç görmediğimiz canlı renklerle dolu, çiçeklerin makro detaylarının rol aldığı bir âleme fantastik bir giriş yaparak bizi de oraya fırlatıyor. Bir solucan deliğinden başka bir makro boyuta açılmış hissi veren bu plastik alem, izleyeni renk ve coşkuyla sarıyor.

 

Görünmeyen Kent’i YUNT’ta görebilirsiniz

YUNT, Emre Zeytinoğlu küratörlüğünde gerçekleşen ikinci sergisi ‘Görünmeyen Kent’, 12 Mayıs’a dek izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Sergi, kentin iç mekânlarındaki şaşırtıcı eylemleri, nesnelerin değişen anlamları ve kalabalıkları oluşturan her bir kişinin farklı düşünceleri arasındaki çelişkili yaşam biçimlerini yansıtan yapıtları bir araya getiriyor. ‘Görünmeyen Kent’, bir şehrin sadece simge hâline gelmiş yapılarıyla ya da meydanlarıyla açıklanamayacağını, bunların dışında kalan yerlerin de oraya dâhil olduğunu anlatan ilk sergi ‘Şehir Nerede?’nin devamı niteliğinde. Yeni sergi, bir kentin simgesel yapılarının ve meydanlarının inşasında, unuttuğumuz ‘görünmeyen’in rolüne odaklanıyor.

Sergide yer alan sanatçılar: Kerem Ozan Bayraktar, Mehmet Ali Boran, Volkan Kızıltunç, Nuri Kuzucan, Sinan Logie, Çağla Meknuze, Derya Ülker.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün