Holokost Kurtulanı, ABD başkanlarının terzisi Greenfield hayatını kaybetti

6 ABD eski başkanına ve Hollywood yıldızlarına terzilik yapan Holokost Kurtulanı Martin Greenfield 95 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya
22 Mart 2024 Cuma

Genç yaşta Auschwitz'e gönderilen Martin Greenfield, gardiyanların kıyafetlerini yıkarken yanlışlıkla bir gömleği yırtması sonucu dayak yemişti. Greenfield’ın hayatı bir mahkumun ona gömleği dikmesi için yardım etmesiyle değişti.

Onardığı gömleği üniformasının altına giyen Greenfield, bunun özel ayrıcalıklar anlamına geldiği düşünüldüğü için daha özgür hareket edebildiğini fark etti.

1945'te 16 yaşındayken serbest bırakılan Greenfield cebinde sadece 10 dolarla New York'a giden bir gemiye bindi ve Brooklyn'deki bir giyim fabrikasında iş buldu. 30 yıl sonra fabrikayı satın aldı ve ona kendi adını verdi.

Greenfield, Barack Obama, Bill Clinton ve Joe Biden'ın da aralarında bulunduğu altı başkanı giydirerek Amerika'nın en ünlü terzilerinden biri oldu. Ayrıca Frank Sinatra, Michael Jackson, Denzel Washington ve Kobe Bryant gibi spor ve gösteri dünyasının en büyük isimlerinden bazılarının da başvurduğu kişi oldu.

Greenfield, Measure of a Man: From Auschwitz Survivor to Presidents' Tailor adlı anı kitabında, "Bu gömleği ilk giydiğim gün, kıyafetlerin güce sahip olduğunu öğrendiğim gündü" diye yazmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün