Or Yom pansiyonerlerinin hayatları farklı etkinliklerle renkleniyor

Geçtiğimiz iki hafta Or Yom´da sosyal faaliyetler yoğun olarak devam etti. Gerek dış geziler gerekse kurumuza yapılan ziyaretler her zaman olduğu gibi pansiyonerleri mutlu ediyor. Yüzlerinde görülen bir parça tebessüm, bu işe gönül veren yönetiminden çalışanına, gönüllüsünden profesyoneline tüm kurum adına herkesi çok sevindiriyor.

Toplum
20 Mart 2024 Çarşamba

Murat Ojalvo

Geçtiğimiz hafta, ziyaretçilerimizden Hayim Behmoaras anlattıklarıyla pansiyonerlerin gönlünde güzel bir iz bıraktı. Geçmiş zamanda İstanbul'un henüz yozlaşmamış yıllarından örnekler verdiği konuşmasında Yahudilerin yoğun yaşadığı Galata, Pera, Sarı Madam gibi yerlerle ilgili anılarına değindi, o günün koşullarındaki İstanbul ve Türkiye izlenimlerinden bahsetti.

Kahve saatinde, yemek salonunda yoğun katılımla gerçekleşen söyleşinin devamı için pansiyonerlerimiz Behmoaras’ı sabırsızlıkla yeniden kuruma bekliyor.

Güzel geçen bir başka etkinlik de ‘Kadınlar Günü’ etkinliği oldu. Teras katında Cuma gönüllülerinin de katılımıyla kurum içinde yaşamını sürdüren tüm değerli büyüklerimize güzel bir sürpriz hazırlandı. Müzik eşliğinde ikramlıklar ve çeşitli mütevazi hediyelerle bu güzel gün hatırlandı.

Geçtiğimiz günlerde Or Yom çok özel kalabalık bir misafir grubunu ağırladı. İkinci Bahar Korosu neredeyse tam kadro gelerek pansiyonerlerin kulaklarının pasını sildiler; kanun ve kemençe eşliğinde neşeli şarkılarla ortama keyif kattılar. Çarşamba günü gönüllülerin organize ettiği ‘Gözlük ipi’ etkinliği pansiyonerlerin el becerilerini geliştirmesi ve zevklerine göre aksesuarlarını yapabilmeleri açısından çok faydalı oldu.

Bir süredir gerçekleştirilemeyen yemekli salı gezileri, değerli bağış severler sayesinde devam ediyor. İlan ettiğimiz gezi ile ilgili bağışlarınız yerini bulmaya devam ediyor. ‘Anna Kalaonra Gezi Fonu’ adı altında gönderilen bağışlar sayesinde Rumeli Kavağı'na balık yemeğine giden pansiyonerler çok keyifli bir gün geçirdi. Yaklaşan Purim Bayramı ile gezi fonuna yapılan ve yapılacak değerli bağışlar için çok teşekkür ediyoruz.

Bunun dışında, zor günler geçiren kurumumuz için bağış taleplerimizin yerini bulması bizler adına sevindirici. Beyoğlu Belediyesi talebimizi geri çevirmedi. Kurumumuza destek vererek koli yardımlarını yolladılar. Bu vesile ile kendilerine minnettarız. Yine geçtiğimiz hafta Beyoğlu Belediye Başkan adaylarından İnan Güney kurumu ziyaret etti. Getirdiği hediyelerle pansiyonerlerin gönlünü alan başkan adayı tatlı sohbetlerin ve Beyoğlu hakkında eski anıların konuşulması ardından kurumumuzdan ayrıldı. Özel eğitim sınıfında Sany ve Nensi Hanım’ın dönem dönem getirdikleri etkinlik malzemeleri sayesinde bu sınıfta eğitim gören pansiyonerlerimizin zihinsel becerilerine katkıları çok büyük.

Geçtiğimiz günlerde bir gönüllünün evine ziyarete gidildi. Zengin ikramlar, keyifli sohbetlerin yoğun olduğu etkinlik pansiyonerleri çok mutlu etti. Zaman zaman evlerinize veya müsaitlik durumuna göre sosyal yaşam alanlarına yapacağınız davetleri memnuniyetle kabul ederiz.

Bingo etkinliği perşembe günlerinin vazgeçilmezi. Olmazsa olmazlar arasındaki bu etkinliğe her hafta olduğu gibi pansiyonerlerin ilgisi çok büyük. Grup egzersizleri belirli günlerde yemek salonunda müzik eşliğinde devam ediyor. Fizyoterapist ve stajyerler eşliğinde egzersize katılan her pansiyoner ile birebir ilgilenen arkadaşlarımız, fiziksel becerileri kaybetmemeleri için ellerinden geleni yapıyor.

Tüm bağışlar sayesinde kurumumuz, kalitesini bozmadan yoluna devam ediyor. Her şey, değerli büyüklerimizin yaşamlarını sürdürdükleri buradaki evlerinde sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerine için.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün