Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat 2024- 2029 projelerini anlattı

Beşiktaş Belediye Başkanı ve CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Rıza Akpolat, 5 yılda Beşiktaş´ta gerçekleştirdiği projeleri ve gelecek döneme dair hedeflerini anlattığı tanıtım toplantısını Mustafa Kemal Merkezi (MKM)´de gerçekleştirdi.

Zehra ÇENGİL Toplum
14 Mart 2024 Perşembe

“Yaşayan Beşiktaş 2024 - 2029 Projeleri Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Akpolat, “Beşiktaş saraylarıyla, üniversiteleriyle, iş merkezleriyle, konsolosluklarıyla, otelleriyle çok önemli bir kent. Dolayısıyla Beşiktaş için mikro bir değerlendirmeyi kabul etmiyoruz. En önemlisi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı bütün Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı, Cumhuriyet fikrini geliştirdiği, düşman gemileri Dolmabahçe önüne geldiğinde “Geldikleri gibi giderler” dediği yerin adıdır Beşiktaş. Akaretler’deki evinden çıkıp Kartal İstimbotu’na binip Bandırma Vapuru’na geçip Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı yerin adıdır Beşiktaş. Nihayette de hayata gözlerini yumduğu yerin adıdır Beşiktaş. İşte bu sebeplerden dolayı bu büyük sorumluluğumuzun farkındayız“ ifadelerini kullandı.

GELECEK GENİNDE GİZLİ BEŞİKTAŞ

İşte Akpolat’ın konuşmasından bazı ana başlıklar:

“Yakında hizmete açacağımız Dikilitaş Spor ve Yaşam Kompleksi’nde yer alan yeni bir kreşi daha komşularımızın hizmetine açacağız. Bu kompleks, havuz, fitness salonları, öğrencilerin ders çalışma alanları ve otopark gibi Beşiktaşlının ihtiyacını karşılayacak büyük bir merkez olacak. Çocuk Kitapları Festivali yapacağız. Yine çocuklarla ilgili hangi spor dalına yatkınlığının anlaşılacağı Gelecek Geninde Gizli Beşiktaş Projesi ve Oyuncak Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçireceğiz “

Açıklamalarında gençlere yönelik yeni projelerinden de bahseden Rıza Akpolat;

“Beşiktaş’ta 9 tane üniversite var. Bu üniversitelerde bulunan öğrencilerin iki temel sorunu var; beslenme ve barınma. Yurtlarımızın kapasitelerini genişlettik. Bundan sonra Gece Kütüphanesi projesini gençlerimizle buluşturacağız. Böylelikle kütüphanelerimiz 24 saat yaşayan kütüphaneler haline gelecek. Yine Proje Noktası ve Yapay Zeka İnovasyon Girişimcilik Destek Projelerimizi hayata geçireceğiz. Çünkü gençlerimizin bu anlamda destek görmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Rıza Akpolat’ın üçüncü başlığı Kadınlarla Yaşayan Beşiktaş oldu. Akpolat;“Yerel Eşitlik Eylem Planı ve İlk Adım İstasyonu gibi projeleri kadınlarımızla buluşturacağız. Bu projelerle cinsiyete dayalı ayırımcılığın azaltılmasını ve şiddete maruz kalan kadınlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyoruz” dedi.

YAŞLI DOSTU BİR BELEDİYE!

Yaşlı dostu bir belediye olduklarını ve Beşiktaş’ın en fazla yaşlı nüfusu oranına sahip bir kent olduğuna işaret eden Rıza Akpolat; “Belediye olarak Yaşlı Dostu Kentler Ağı’na katıldık. 65 + Yaşam Ofisi’ni kurduk. Gerontomimari, Podoloji birimlerini açtık. Evde Doktor Muayene Hizmeti, Ev Temizliği, Ulus ve Etiler Yaşam Evi, 7/24 Acil Yardım Ambulansı, Hasta Nakil Ambulansı, Psikolojik Danışmanlık, Diyetisyen Hizmeti, Aşevi Hizmeti gibi projelerimizi yaşlılarımıza sunduk. Yeni dönemde de Alzheimer ve Demans Gündüz Yaşam Evi, Mahalle Huzurevi, Yerel Yaşlılık Eylem Planı 65+ 7/24 Acil Hizmet Hattı gibi proje ve hizmetlerimizle yaş almış komşularımızın yanında olacağız” açıklamasını yaptı.

Beşiktaş Belediyesi’nin engelsiz yaşama dair önemli projelere imza attığını dile getiren Rıza Akpolat; “Engelli Ekipman Onarımı, Engelsiz Kütüphane ve Sinema (Sesli Kütüphane), Engelli Bireyler İçin Akülü Şarj İstasyonları gibi projelerimizi ihtiyaç sahipleriyle buluşturacağız” vaadinde bulundu.

CAN DOSTLARIMIZA MAMA ÜRETİM TESİSİ VE FİZYOTERAPİ MERKEZİ

En duyarlı oldukları konulardan birinin can dostlarımız olduğunu vurgulayan Rıza Akpolat “Barınak ve hayvan hastanesi hayalimiz var. Bunun yanı sıra bir mama üretim tesisi açacağız. Ayrıca engelli hayvanlar için fizyoterapi merkezi ve sanal hayvanat bahçesi gibi projelerimizi Beşiktaş'ımıza kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Akpolat, Beşiktaş Çarşı Pazar Alanı, Arnavutköy Cephe Rehabilitasyon ve Kentsel Tasarım, Sinanpaşa Kent Meydanı gibi projelerle hem ilçenin tarihi dokusunu koruyup hem de güzelleştireceklerimi belirtirken kültür sanata özel bir vurgu yaptı.

AVRUPA’DAN BEŞİKTAŞ’A FESTİVALE GELECEKLER

Beşiktaş’ın kültür ve sanatın başkenti olduğunu kaydeden Başkan Rıza Akpolat;

“Yeni dönemde Uluslararası Beşiktaş Festivali projemiz var. Artık Avrupa’daki insanlar tatil planı yaparken festival programımızı takip edecekler. Dolmabahçe Gazhane’yi kültür sanat merkezi haline getireceğiz. Beşiktaş Boğaziçi Müzesi, Yaratıcı Endüstri Platformu gibi işlere imza atacağız.” sözleriyle iddialı konuştu.

Beşiktaş Afet Yönetim Merkezi, Afet Akademisi, Afet Kardeş Belediyeciliği, Beton ve Zemin Laboratuvarı, Kentsel Dönüşüm Hibrit Modeli gibi afetlere yönelik önemli projeler gerçekleştireceğini anlatan Akpolat, doğayla ilgili olarak da “Yeşil Akıtların Pelete Dönüştürülmesi, Ekolojik Kütüphane gibi çevreci ve yeşile dost projelerle Beşiktaşlıların yanında olacağız” cümleleriyle çalışmalarını aktardı.

DİJİTAL İKİZ PROJESİ!

Son olarak Beşiktaş’ın Dijital İkizi projesini hayata geçireceklerini ve bir Açık Hava Kent Müzesi açacaklarını duyuran Akpolat, konuşmasını alkışlarla noktaladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün