Edirne Sinagogunda ´Kartpostalların Dilinden Edirne´ Sergisi

Edirne Büyük Sinagogu 6 Mart günü koleksiyonerlerden toplanan kartpostallar ile Edirne´nin geçmişini yansıtan bir sergiyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Toplum
13 Mart 2024 Çarşamba

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirneli dostların katılımıyla açılışı gerçekleşen sergide Silvyo Ovadya kısa bir bilgi paylaşarak sözü Recep Gürkan'a verdi. Gürkan anlamlı konuşmasını “Uzun bir aradan sonra evinize yeniden hoş geldiniz” sözleriyle tamamladı.

Küratörlüğünü Emel Benbasat’ın yaptığı sergide, sosyal yaşamında yer aldığı, Edirne’nin tarihi binaları, köprüleri, Saray ve Edirne Garı ile nostaljik bir görsel şöleni sunan kartpostallar bir dönemin tarihine ışık tutuyor.

Sergi, 500. Yıl Vakfı Başkanı Silvyo Ovadya’nın girişimiyle hayata geçirildi. Kartpostallar, Edip Ağaoğulları, Roy Arakelian, Bülent Bankacı, Nezih Başgelen, Cengiz Bulut, Gökhan Demirer, Mehmet Günyeli, Silvyo Ovadya ve Cengiz Ülkerdoğan’nın özel koleksiyonlarından seçilerek kullanıldı.

Kartpostalların Dilinden Edirne Sergisi’nin birincisi 2019 yılında yine Edirne Büyük Sinagogu’nda gerçekleşmişti. Küratörlüğünü Metin Delevi’nin yaptığı ilk sergide de aynı koleksiyonerlerin farklı kartpostallarından oluşan bir sunum hazırlanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün