Kadınlar Günü Alef´te kutlandı

Toplum
13 Mart 2024 Çarşamba

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Alef Kadınlar Komisyonu tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Etkinlik Alef Kadınlar Komisyonu Başkanı Çela Paçacı’nın Konuşmasıyla açıldı. Konuşmasında kadın olmanın şefkatli ve birleştirici özelliklerini anlatan Paçacı, kadınların güçlü ve sağlam duruşları olduğunu, özverileri ile karşılaştıkları tüm zorlukları aştıklarını ve kadınların ailenin mutluluğunun temel taşı olduğunu belirtti. İş insanı, anne, evlat, eş, doktor ya da sanatçı gibi hiçbir sıfata gerek duymaksızın sadece ‘kadın olmanın’ ne kadar önemli ve kutlanmaya değer bir olgu olduğunu anlattı.

Etkinlikte Dalia Maya’nın yeni kitabı ‘Ayrık Otunun İçsel Yolculuğu’ üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Betül Özberk’in yaptığı söyleşide Dalia Maya tüm içtenliğiyle kendi kişisel yolculuğunu, seyahatlerini, gördüğü farklı ülkeleri, tanıştığı kültürleri ve kitabının çıkış noktasını katılımcılarla paylaştı. Anlatımıyla dinleyicileri adeta bir maceraya çıkaran yazar “Hayallerimizin bir son noktasının olmadığını” tüm katılımcılara kanıtlar gibiydi.

Alef Kadınlar Komisyonunun kendi elleriyle hazırladığı birbirinden leziz ikramları eşliğinde devam etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Dalya Sisa harika müziği ile güne renk ve değer kattı. Fotoğraf sanatçısı Metin Ovadya ise birbirinden güzel kareleriyle hanımlarımıza unutulmaz anılar hediye etti. Etkinlik sonunda katılımcılar kadın olmanın haklı gururunu yanlarında götürdüklerini ifade ettiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün