Orquesta Romantica Milonguera´dan tangolar

Tuna SAYLAĞ Sanat
13 Mart 2024 Çarşamba

CRR’de, 16 Mart’ta kendinizi Buenos Aires'teymişsiniz gibi hissettirecek bir konser gerçekleşiyor. Klasik ama zamansız parçalara taze bir düzenlemeyle hayat veren Milonguera Romantica, Tango'nun o muhteşem romantik repertuarını yeniden ele alma fikrinden doğdu. Ülkemizde ilk kez sahne alacak topluluğun bu konserinde Arjantin Tangosunun romantizmine modern ve eğlenceli bir hava getiren birden çok vokal ve enstrümanın çarpıcı uyumuna şahit olacaksınız. On kişilik orkestra ve yedi çift dansçının yer alacağı bu konserde şarkıcı Ali Pınar da solist olarak yer alıyor.

***

Filler Neden Öfkeli?

Lale Çavuldur tarafından hazırlanan ‘Filler Neden Öfkeli?’ sergisi, 13 Nisan’a kadar Millî Reasürans Sanat Galerisinde izlenebilir. Sergi için yayınlanan kitapta yer alan metin, Evrim Altuğ tarafından kaleme alındı. Adını güçlü bellekleriyle bilinen fillerden alan bu sergide ise ‘Filler Neden Öfkeli?’ sorusu üzerinden doğanın ve insanın birbiriyle olan etkileşimini, güç dinamiklerini ve bu dinamiklerle oynayan insanın çevresini tahakküm altına alma hırsının sonuçlarına yakından bakılıyor.

***

Gülmekten Kendine Dön!

The Stay Boulevard Nişantaşı, Galeri 77’nin kendi mekânı dışında gerçekleşen tüm sergilerini içeren ‘Galeri 77 Shows’ projesinin üçüncü ayağı olan ‘Gülmekten Kendine Dön’ isimli sergisine 5 Nisan’a kadar ev sahipliği yapıyor. Sergide Galeri 77, portföyünden özenle seçtiği genç ve köklü beş sanatçı Narek Arzumanyan, Gago, Sedat Girgin, Evgenia Saré ve Arthur Tonakanyan’ın toplam 13 eseri yer alıyor. Sanatçıların yarattıkları tuhaf ve akışkan dünyaların kapılarını aralayan sergi, bir yandan güldürürken aynı zamanda da düşündürmeye sevk ediyor.

***

AKM’de Barok rüzgârı

Barok müziğin öncüsü Accademia Bizantina, 40 yıllık bir müzikal yolculuğunun gururunu özel konserlerle kutluyor. Ankara konserinin ardından 26 Mart’ta, İstanbul AKM’de barok rüzgârı estirecek olan efsane grup, Türkiye’deki performanslarıyla sanatseverleri büyüleyecek. Orkestra, 40. yılını Antonio Vivaldi'nin etkileyici eserleriyle kutlayacak. Konser aynı zamanda Barok müziğin yıldızlarından Alessandro Tampieri'nin de katılımıyla eşsiz bir müzikal deneyim sunacak. Teknik, beceri, titizlik, yorum, sezgi ve üslup açısından mükemmel bir uyum sergileyen Accademia Bizantina üyeleri, Grammy adaylığının yanı sıra Diapason d'Or, MIDEM, Prix Classica, Gramophone gibi en prestijli ödüllerin de sahibi.

***

Johanna Gustafsson Fürst ve Dilek Winchester’ınGlossolalala’ Sergisi Arter’de

Arter’in ‘Glossolalala’ adlı yeni sergisi, Johanna Gustafsson Fürst’ün iki heykel serisi ile Dilek Winchester’ın bir video serisini ve metin temelli iki yerleştirmesini bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği sergi, iki sanatçının farklı mecraları kullanarak farklı yerlerde ürettikleri eserleri karşılaşma ve müzakere yollarıyla aynı zeminde buluşturuyor. Tekil sanatsal pratiklerle ortak bir deneyim alanı yaratmanın ve çok sesli birliktelikler inşa etmenin imkânlarını irdeleyen ‘Glossolalala’ sergisi, sanatçıların dil meselesi etrafında kurguladıkları ve dili ses, yazı, beden ve mekânla ilişkilendiren yapıtlarından oluşuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün