Biden: Netanyahu İsrail´e artık faydadan çok zarar veriyor

ABD Başkanı Joe Biden, pazar günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun İsrail´e artık faydadan çok zarar verdiğini belirtti. Netanyahu´dan yanıt gecikmedi.

Dünya
11 Mart 2024 Pazartesi

Biden, MSNBC kanalına verdiği röportajda, ‘‘Netanyahu Gazze'de atılan adımlar sonucu kaybedilen masum hayatlara daha fazla dikkat etmeli. 30 bin Filistinlinin daha ölmesine izin veremeyiz’’ dedi.

Biden, "Başbakan Binyamin Netanyahu konusunda sizin kırmızı çizginiz nedir? Refah'ın işgali bir kırmızı çizgi olabilir mi?" sorusuna, "Bu bir kırmızı çizgidir ancak İsrail'e desteği sürdüreceğim, İsrail'in savunulması halen kritik önemde" şeklinde yanıt verdi.

Amerikan Politico gazetesine konuşan Netanyahu, Biden’ın ‘‘Netanyahu İsrail'e artık faydadan çok zarar veriyor’’ açıklamasına karşılık verdi.

Netanyahu, "Başkan Biden'ın ne demek istediğini bilmiyorum ama eğer İsrail halkının çoğunluğuna karşı bir politika izlediğimi ve bunun İsrail'in çıkarlarına zarar verdiğini kastediyorsa yanılıyor. Bu benim kendi politikam değil. Bu, İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika. Hamas'ı yok etmek için attığımız adımları destekliyorlar" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün