5 yılda 147 proje!

Toplum
6 Mart 2024 Çarşamba

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, “Şişli’nin Gelecek İçin Bir Planı Var” hedefiyle hazırlanan 147 projesini Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlediği toplantıda açıkladı.

Resul Emrah Şahan, vizyon projelerini ‘Dayanıklı’, ‘Yaşanabilir’, ‘Yeşil’, ‘Eşitlikçi, Dayanışmacı ve Güçlü’, ‘Yenilikçi ve Yaratıcı’, ‘Demokratik ve Şeffaf’ olmak üzere 6 ana maddede topladı. İşte Şahan’ın açıklamalarından bazı konu başlıkları:

İlçe için sağlam bir gelecek hayali olduğunu ifade eden Şahan, “Şişli rezerv alan yasasıyla daha fazla betona hapsolmayacak. Onlar Şişli’ye bakarken rant görebilir, biz vatan toprağı görüyoruz. Bu vatanı nasıl koruyorsak, bu ilçeyi de ranta karşı öyle korumak için canla, başla çalışacağız. Engelleyenler olacak, son 5 yıldır İstanbul için hazırlanan onca projeyi engelledikleri gibi. Türkiye’nin ilk 100 şirketinden 26’sına ev sahipliği yapan ve ülke ekonomisinin kalbi Şişli’yi sosyal adaletin, dayanışmanın, yeni nesil belediyeciliğin de kalbi yapacağız. 1500’den fazla aktörle ‘Ortak Akıl Toplantı’larını organize ettik. Bu kentin sorunlarını bilimin ışığında analiz edip, çözümler geliştirdik.” diye konuştu.

“Yaşam odaklı kentsel dönüşümle 100 bin kişinin hayatına etki edeceğiz”

Resul Emrah Şahan, konuşmasında vizyon projelerini tek tek anlatarak şunları söyledi:

“11 ilimizde hissedilen, on binlerce canımızı kaybettiğimiz depremin üzerinden sadece 1 yıl geçti. Depremin değil, ihmalkarlığın öldürdüğünü acı bir deneyimle öğrendik. ‘Yaşam odaklı kentsel dönüşüm’ ana ilkemiz olacak. 25 mahallemizin her birine özel kentsel dönüşüm programı geliştireceğiz. Planlama dönüşüm ve güçlendirme modelimizle 100 bin kişinin doğrudan yaşamına etki edeceğiz. Göreve geldiğim an Afet Yönetim Merkezi’ni (AYÖM) ilçemize kazandıracağız. Bu merkez, Afet komuta merkezinden, arama kurtarma sistemine, lojistik merkezden afet sonrası yönetime kadar her aşamaya hakim önemli bir merkez olacak.”

Bomonti Yaşam Alanı Projesi

Şahan, “Çok önemli bir projemiz var: Bomonti yaşam alanı. Feriköy Antika Pazarında 20 bin metre karelik bir alana inşa edeceğiz. Çalışma ve alışveriş alanları, otopark ve kütüphane gibi işlevsel donatılarla yaşayan bir kamusal mekanı ilçemize kazandıracağız. Bu proje sadece Şişli için değil İstanbul için de önemli bir cazibe noktası olacak. Kurtuluş Meydanı’nı yurttaşlarımızın keyifle vakit geçireceği bir alana dönüştüreceğiz. 9 bin 500 metre karelik proje alanında zemin altı otopark, spor ve oyun alanları, seyir terasları gibi birçok fonksiyon yer alacak” ifadelerini kullandı. 

İlk etapta 15 yeni otopark yapılacak

Projeler kapsamında her mahallenin sorunlarını görüp, çözüm üretme gayretinde olacaklarını ifade eden Şahan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şişli’de herkesin çok iyi bildiği Derviş Eroğlu Kültür Merkezi’ni güçlendirecek ve yanına yeni bir merkez inşa edeceğiz. 2 bin 500 metre karelik bir kamusal alan kazandıracağımız bu projeye Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden olan Prof. Dr. Ayşe Afet İnan’ın adını vereceğiz. Ortak çalışma alanları, yeşil teras, spor salonu, eğitim atölyeleriyle sosyal yaşamı canlandıracak önemli bir buluşma noktası olacak. Yaya Durağı projelerimiz ile yürüyüş mesafeleri arasında dinlenme ve sosyalleşme imkanı sunacağımız Yaya Duraklarından 30 adet inşa edeceğiz. Çocuklarımızın daha özgür ve mutlu bir çocukluk dönemi için her hafta sonu 15 olmak üzere ayda toplam 60 sokakta araç geçişini durduracağız. Hafta sonu araç trafiğine kapatarak toplamda 32 bin metre karelik kamusal alan kazanmış olacağız. Mecidiyeköy Meydandan Maçka Parkı’na uzanan bir aksta trafiği hafifletmek için 2,5 kilo metrelik bisiklet ve skuter yolu inşa edeceğiz. Yaya dostu bir kullanımla Prestij Caddeleri yaratacağız. İlk olarak Yıldız Posta Caddesi ve Ortaklar Caddesi’ni bu kapsamda ele alacağız. Konut kullanımının yoğun olduğu bölgelerde araç trafiğinin günlük yaşamın önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Teşvikiye, Rumeli ve Vali Konağı Caddeleri’nde taşıt yoğunluğunu azaltacak, caddelerimizi yaya odaklı, daha yeşil ve daha güvenli hale getireceğiz. Halaskargazi Mahallesi ve Teyyareci Fehmi Sokağı’nı kapsayan bölgede toplam 2 kilometrelik bir güzergahı yayalaştıracağız. Otopark sorununu azaltacak ilk etapta toplam 15 yeni otopark yapacağız. 15 projemizin 5’inde yenilikçi ve teknolojik, otomatik park sistemini inşa edeceğiz.”

“10 bin kişiye istihdam”

Kariyer ve Yetkinlik Yönetim Merkezi’yle 10 bin kişiye istihdam odaklı kariyer olanakları sunacaklarını da aktaran Şahan, “Dünyada çok önemli eğitim kurumlarının online sistemlerine erişilebilecek bir teknolojik altyapı kuracağız. 5 yılda 15 bin gencimizi kültür sanat etkinlikleri ile ücretsiz olarak buluşturacağız. İktidarın, kadınları eve hapsetmeye çalışan politikalarına geçit vermeyeceğiz. Kampanyamda neredeyse tüm kademelerde karar verici noktada kadınlarla çalışıyorum. Meclis üyesi adaylarımın yüzde 50’ye yakın oranı kadınlardan oluşuyor. Bu konuda çok kararlıyım. Şişli, eşitlik politikalarında sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin de öncü ilçesi haline gelecek.

Haldun Dormen Kültür Merkezi

Şişli’yi kültür sanatın merkezi haline getirerek, sanatı ve sanatçıları destekleyeceklerini vurgulayan Şahan, “Çok kıymetli sanatçımız Haldun Dormen’i ziyaretimde kendisine kültür sanat merkezi projemizden bahsettim. İzni olursa bu merkeze adını vermek istediğimi söylediğimde memnuniyetle kabul etti. Merkezimizin inşa sürecini göreve geldiğimde başlatacağım” diye konuştu.

Şahan ayrıca tüm ibadethanelere hak ettiği kıymeti vereceklerini söyleyerek, ilçeye bir Cemevi inşa edeceklerini de kaydetti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün