´Aile Mirası Reçeteler´ kitabının lansmanı yapıldı

´Aile Mirası Reçeteler´ kitabı lansmanı, Okan Bayülgen´in Dada kulübüyle sponsor olduğu Dada Kabaret salonunda seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Toplum
6 Mart 2024 Çarşamba

Bazen eski bir fotoğrafın arkasında, bazen bir çekmecenin dibindeki defterde rastladığımız ya da zihnimizde yer eden kokusuyla hatırladığımız; bu toprakların sofrasına, kültürüne, geleceğine katkı sunan, nesilden nesle aktarılan unutulmaz lezzetler, hünerli ellerde hayat buluyor.

Sahrap Soysal ve Selin Atasoy liderliği, Özlem Sevi Göçmen Artisan Bakery sponsorluğunda Doğan Kitap tarafından basılan kitapta birbirinden lezzetli tarifler yer alıyor.

Yahudi, Rum, Ermeni mutfağı ve birçok yörenin aile mirası reçeteleri bulunan kitapta, Reneta Sibel Yolak, Moshe Aelyon, Gilda Kohen ve Meri Çevik Simyonidis gibi yazarlar da bulunuyor.

Reneta Sibel Yolak anneannesinin Tokat yöresinden Tokat Katmeriyle katılırken Moshe Aelyon, Sefarad mutfağından büyükannesinin rakılı bisküvi tarifini anlatıyor.

Ayrıca geniş topluma açılacak dijital ortamda Çele Mizrahi Yolak’ın cevizli Tokat börekleri ile Betül Betina Yolak’ın Tokat yöresinden cevizli ekmek tarifi paylaşılıyor.

Lansman, yazarların video gösterileri, kokteyl ve fotoğraf çekiminden sonra güzel dileklerle yeni projelerde buluşma dilekleriyle sona erdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün