İsrailli rehinelerin anneleri, protestolarda öncülük ediyor

Dünya
6 Mart 2024 Çarşamba

Hafta sonunda İsrail’de binlerce gösterici, Kudüs'ün Paris Meydanındaki Netanyahu'nun resmi konutunun önünde, rehinelerin serbest bırakılması için anlaşmaya varılması çağrısında bulunmak üzere toplandı.
Düzenli olarak her hafta düzenlenen protesto gösterileri, başka şehirlerden yürüyerek gelen protestocuların da katılımıyla bu hafta çok daha büyük oldu. 
Hamas'ın Süpernova müzik festivalinden kaçırdığı rehinelerin anneleri Avinatan Or ve Romi Gönen, birlikte bir konuşma yaptı.

Tamamen farklı sosyal çevreden olan iki anne,  dini ve siyasi farklılıklarına rağmen çocuklarını eve geri getirme arzularında ortak olduklarını ifade ettiler.

Ditza Or, dayanışma hakkındaki konuşmasında Habad felsefesine değinerek, “Buradaki herkes Tanrı'nın en kusursuz, benzersiz yaratımıdır... ve Tanrı bize bakabilir; her birimiz onun aynasıyız ve birlikte muhteşem bir uyum yaratırız” dedi..

Meirav Gönen, “Ditza ve ben ne yapılmasının doğru olacağı konusunda anlaşamayabiliriz, ancak dayanışmanın gücü ve her birimizin bir ışık noktası olduğumuz konusunda her zaman hemfikiriz” dedi.

Organizatörler, 148 gündür Hamas esaretinde bulunan İsrailli rehineler için protestoculara liderlik ediyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün