Euroleague´de son viraja girerken temsilcilerimizden beklentiler

Euroleague gurmelerinin çok iyi bildiği gibi mart ayı yiğidin harman olduğu yerdir. Önümüzdeki 1,5 aylık dönem bütün sezonun emeğinin karşılığını alabilmek için çok kritik.

Spor
28 Şubat 2024 Çarşamba

Euroleague gurmelerinin çok iyi bildiği gibi mart ayı yiğidin harman olduğu yerdir.

Şubat ayındaki 2-3 haftalık arada ulusal kupalarında yaralarını saran (veya yeni yaralar) alan takımlar play-off yarışının en kızıştığı döneme girmeye hazırlanma fırsatı buldular. Önümüzdeki 1,5 aylık dönem bütün sezonun emeğinin karşılığını alabilmek için çok kritik. Bu çetin dönemece girerken gelin temsilcilerimizin kendilerini nerede bulabileceği hakkında tahminlerimizi konuşalım.

Şubat arası öncesi Koç Erdem Can’la yolunu ayıran Anadolu Efes için gerçekçi hedefin play-in olduğunu söyleyebiliriz. 11 galibiyet ve 15 mağlubiyetle kendini 14. sırada bulan Mavi-Beyazlıların hata yapmak için pek şansı yok. Özellikle bu hafta Partizan’la oynayacağı maç geriye kalan yolun gidişatında belirleyici olacak. Belgrad deplasman her ne kadar zor olsa da play-in için direkt rakibe karşı alınacak bir galibiyet hem takıma moral hem de gelecek için umut aşılayacaktır.

Sonrasındaki üç maçın görece kolay rakiplerle olmasıyla beraber birden yükseliş görme olasılığımız var. Her ne kadar iki sene önce büyük umutlarla takıma katılan Clyburn’ün isteneni verememiş olsa da şimdilik momentumu arkasına aldıktan sonra ne yapacağı hiç belli olmaz. Bu çetin ayları yıllardır oynamış bir oyuncu olması görece “Euroleague çaylağı” takım arkadaşlarına iyi yönde sirayet edebilir.

Diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko için ise hesaplar biraz daha karışık. Fikstüre bakıldığında Sarı-Lacivertlilerin normal sezonu ilk 4 içinde bitirmesi de play-off potasının en dibinde yer alması da olası. Türkiye Kupasında rakiplerini görece kolay geçip moral toplayan ekibin önündeki dört maçlık süreçte İspanya’nın kare ası boy gösterecek. Özellikle ligin ilk yarısında son saniye basketiyle deplasmanda kaybettiği direkt rakip Baskonia’yla oynanacak maç çok önem arz ediyor. Genellikle İspanyol takımlarına zorlanan Fenerbahçe’nin bu dönemeçten en azından iki galibiyetle ayrılması ilk 4 umutlarını sürdürmesi için şart.

Sezon ortasında Dimitris İtoudis’i Sarunas Jasikevicius’la değiştiren İstanbul temsilcisi için play-off’a ilk 4 içinde girmek, Final Four hedefiyle çıkılan bu sezonda hedefe ulaşmak elzem durumda. İç sahada sadece bir mağlubiyet alan Fenerbahçe, deplasmanda aynı başarıdan çok uzak. Geçen sene Olympiakos eşleşmesinde de gördüğümüz gibi play-off’ta beşinci maçı evde oynamak Final Four yolunda çok belirleyici bir rol oynuyor.

Benim tahminim Fenerbahçe Beko’nun kendini 5 ila 8’lik arasında bir yerde kendini bulacağı yönünde. Özellikle uzun rotasyondaki sıkıntılar göz önüne alındığında savunmaların iyice sıkılaştığı mart ayında belirli eşiklerin geçilmesini imkansız kılacaktır.

Anadolu Efes play-in ve Fenerbahçe Beko ise play-off potasında bulacağını düşünürsek, Türk temsilcilerinin Avrupa basketbol yolculuğunun nisan ortası/sonuna kadar süreceğini söyleyebiliriz. Basketbol severler olarak önümüzdeki iki ay boyunca yaşayacağımız heyecan için hazırız!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün