Politikacılar, müzisyenler ve Hollywood aktörleri Rehineler Meydanında toplandı

İsrailli rehinelerin aileleri cumartesi gecesi Tel Aviv´deki Rehineler Meydanında “Rehineleri seçin!” sloganıyla kitlesel bir miting düzenledi.

Zafir REYTAN Dünya
28 Şubat 2024 Çarşamba

Şarkıcı Sagiv Cohen ile çocuk yıldız Nati, rehine ailelerin katılımıyla ‘We Will Turn Every Stone’ (her taşın altına bakacağız) şarkısına özel bir müzik videosunu sahneledi. Ayrıca şarkıcı Elin Golan, Gazze'de halen rehin tutulan Alex Lubanov'un, sekiz aylık hamile eşi Michal Lubanov ile birlikte ‘Yerim Yok’ şarkısını seslendirdi.

Rehine Eliakim Liebman'ın babası, Kiryat Arba Konseyi Başkanı Eliyahu Liebman, askerlerin huzuru ve rehinelerin geri dönüşü için dua etti.

Bu gösteri, rehine anlaşması müzakerelerinde önemli ilerleme kaydedildiği ve Hamas'ın talepleri konusunda daha esnek olmaya istekli olduğunun duyurulmasının ardından gerçekleştirildi.

Sahnede, ‘Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu'ndan temsilciler "Paris'teki İsrail heyetinin, ölü ve diri tüm rehineleri geri getirme misyonunu destekliyoruz" açıklamasında bulundular.

Tümgeneral Amiram Levin, "Buradan karar vericilere sesleniyorum: bu tarihsel bir seçimdir, ancak yalnızca rehineleri seçmek, arkanızda güçlü ve birlik içerisindeki bir toplum ve orduyla, cani düşmanımızla güçlü bir hesaplaşmanın uygun bir yolunu bulmanızı sağlayacaktır" dedi.

Hamas tarafından rehin tutulduğu sırada öldürülen ve naaşı hâlâ Gazze'de tutulan Tamir Adar'ın annesi Yael Adar, Kudüs'teki paralel mitingden canlı yayında konuştu: "Burada duruyorum ve 'hepsini geri verin' diye bağırıyorum; yaşayanların eski sağlığına kavuşturulması ve öldürülenlerin gömülmesi için. Öldürülen oğlumu öldürülen herkesle birlikte geri vermeli ve bizim, yani harap olmuş ailelerin kendimizi eski halimize döndürmemize izin vermelisiniz. En ağır bedeli ödedik; artık sevdiklerimizi öpemeyeceğiz.”

Adar, "Geçmişi asla değiştiremeyeceğiz, ama düzeltme fırsatımız var; isteğimiz tüm rehinelerin geri dönmesidir. Kabine ve lideri, müzakere ekibinin anlaşma için tüm imkânları tüketene ve anlaşmaya varılana kadar Paris Konferansındaki tartışmaları sürdürmesine izin vermeli. Şanstan vazgeçme ayrıcalığımız yok" diye ekledi.

Şu anda Tel Aviv'de bulunan Hollywood yıldızı Michael Rapaport, dünyanın geri kalanına "Bu, herhangi birimiz olabilirdi. İsrail'e hiç gitmediğiniz için; Ortadoğu siyasetiyle ilgilenmediğiniz için ya da başka bir nedenden dolayı bunun çılgınca olduğunu düşünebilirsiniz. O halde uyanın. Bunun hiçbir gerekçesi, mantığı veya bağlamı yok. Uyanmazsanız dünyayı daha tehlikeli hale getirirsiniz. Terörizmin haklı gösterilebileceğine dair bir mesaj gönderiyorsunuz" sözleriyle seslendi.

Geçmiş dönem başbakan ve muhalefet lideri Yair Lapid de ailelerle dayanışma amacıyla mitinge katıldı.

Lapid, "Mitingden aklımda kalan bir cümle var. O cümle şuydu: 'Buraya 7 Ekim'de doğan ailenin yanında olmaya geldim. Üzgün bir aile ama umudunu kaybetmiyor. Paris'te başarısızlıkla sonuçlanmaması gereken müzakerelerde buradayız ve kalplerimiz Gazze'nin eteklerinde. Bir an bile duramayacak bir çaba içinde. Uzaktan, seçim talep eden tezahüratları ve haklı haykırışları duyabiliyorsunuz ama burası sessiz. Üzgün, sessiz ve meşgul" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün