Sergen Yalçın´dan itiraf: "İsrailli futbolcu Jehezkel için siyasetten aradılar"

Bitexen Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trendyol Süper Lig´in 27. haftasında deplasmanda 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçı sonrası kadro dışı bırakılan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel´in durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Yalçın, İsrailli futbolcuyu göndermeleri için siyasetten arandıklarını itiraf etti.

Spor
27 Şubat 2024 Salı

İsrail-Hamas savaşı ile ilgili mesaj veren Jehezkel'in ülke hassasiyetleri gereği kadro dışı kaldığını aktaran Yalçın, "Ülkemizin hassas noktalarına dokunan bir olay. Hoş karşılanacak bir olay değil. Olaydan sonra oyuncuyu göndermemizle ilgili siyasetten de aradılar.

Antalyaspor olarak ülkemizin hassas noktalarına dokunduğu için oyuncumuzu gönderdik. Aslında en iyi oyuncumuzu gönderdik. Transferi de açıp yerine hiçbir oyuncu alamadık. Madem böyle oluyor bize yukarıdan yardım etmeleri lazımdı. 'En iyi oyuncunuzu gönderdik. Size yardım edelim de bir oyuncu alın. Takımınız eksik kaldı' deselerdi daha güzel olurdu. Antalyaspor olarak görevimizi yaptık. Sonunda sağ kenar oyuncumuz yok. Bu bölüm bizi sıkıntıya sokuyor. Antalyaspor olarak biz görevimizi yaptık ama sonucunda kenarsız oynuyoruz. O bölüm bizi sıkıntıya sokuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Sagiv Jehezkel sürecinde kendilerinin tecrübesizce açıklamalar yaptıklarını söyledi. Sagiv Jehezkel -Antalyaspor ve Eden Karzev- Başakşehir arasında yaşananların birbirine benzer olduğunu belirten Boztepe, İstanbul kulübünün daha profesyonelce hareket ettiğini söyledi.

NTV'ye konuşan Boztepe, “Başakşehir Kulübü'nün açıklaması çok daha profesyonelce. ‘Oyuncunun yurtdışında oynamasının daha doğru olacağına karar verildi’ açıklamasını yaptılar. İki olay da birbiriyle aynı ama iki kulübün açıklaması farklı. Biz kurumsal hesabımızdan bu açıklamaları yaptığımız için konu buralara geldi” sözlerini kullandı.

Antalyaspor ile yaşadığı sorun sebebiyle şikayetçi olan Sagiv Jehezkel, Sport 5’te yer alan habere göre Akdeniz ekibini FIFA’ya şikayet etti. Kırmızı-Beyazlıların, sözleşmesinin devam etmesi gerekçesiyle antrenmana çıkması için davet gönderdiği İsrailli futbolcu, avukatları Roi Rosen ve Tal Segev aracılığıyla FIFA’ya başvururken, Antalyaspor’dan tazminat olarak 1 milyon 2060 bin Euro talep ettiği belirtildi.

Sagiv Jehezkel, 1-1 berabere biten Trabzonspor karşılaşması sonrası kadro dışı bırakılmıştı. Akdeniz ekibi, İsrailli futbolcunun oynamadığı yedi maçta bir galibiyet, üç beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Bu sezon Antalyaspor ile 19 maça çıkan İsrailli sağ kanat oyuncusu altı gol ve üç asistlik performans sergiledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün