Hamas 7 Ekim´de İsrail hapishanesine saldırmayı planlıyormuş

Hamas´ın 7 Ekim´de İsrail´deki Aşkelon Merkez Hapishanesine yapmayı planladığı ancak gerçekleşmeyen gizli operasyonu gün yüzüne çıktı.

Dünya
20 Şubat 2024 Salı

Suudi gazetesi Şarkut Avsat pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın 7 Ekim'de Aşkelon Merkez Hapishanesi'ne saldırmak ve yüzlerce Filistinli mahkûmu serbest bırakmak için bir planı olduğunu iddia etti.

Gazeteye konuşan Hamas’a yakın kaynaklar, İsrail topraklarına sızan ilk Hamas gruplarından 23 kişilik Nukhba biriminin Aşkelon Hapishanesine saldırmayı planladığını bildirdi.

Şarkut Avsat’a göre plan, Hamas’ın hapishane yerine başka bir yerleşime saldırmasına neden olan teknik bir hata nedeniyle başarısız oldu. Hatanın yanlış GPS ve harita kullanımından dolayı kaynaklandığı belirtildi.

Gazete, grubun konumu bulması halinde patlayıcılar ve tanksavar füzeleri kullanarak hapishanenin ana kapısına saldıracağını iddia etti. Gazete ayrıca, grubun Aşkelon'daki hapishaneye ulaşması gereken rotasını gösteren bir harita da yayınladı.

Aşkelon Merkez Hapishanesi, 1920lerde İngiliz Mandası sırasında şehirde konuşlanmış İngiliz Ordusunun karargahı olarak kurulmuştu. Hapishanede şu anda yaklaşık 1000 esir bulunuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün