Hamas, İsrailli rehineler için 1.500 mahkumu serbest bırakma önerisini reddetti

Suudi medya kuruluşu El Arabiya perşembe günü yaptığı açıklamada, Hamas´ın 1.500 Filistinlinin İsrail hapishanelerinden serbest bırakılması karşılığında Gazze´deki tüm rehineleri serbest bırakma teklifini reddettiğini bildirdi.

Dünya
16 Şubat 2024 Cuma

Arnavutluk ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın elinde tuttuğu rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin bir anlaşmanın hala mümkün olduğunu dile getirdi.

Blinken,"Şu anda Katar'dan, Mısır'dan, İsrail'den meslektaşlarımızla Ramazan Bayramından önce anlaşma yapmak için çok yoğun çalışıyoruz ve bunun mümkün olduğuna inanıyorum. Çözülmesi gereken çok ama çok zor sorunlar var. Ancak ilerlemek ve bir anlaşmaya varıp varamayacağımızı görmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız" dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari ise, perşembe günü, ‘‘Ne yazık ki, bazı rehinelerin artık hayatta olmadığını biliyoruz. Gazze'deki rehinelerin cesetlerini bulmaya ve ailelerine teslim etmeye kararlıyız. Hamas'ın rehineleri Han Yunis'teki Nasır hastanesinde tuttuğunu ve rehinelerimizin cesetlerinin hastanede olabileceğini gösteren birçok güvenilir istihbaratımız var" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün