Ortodoks aileden havayollarına 40 milyon dolarlık ayrımcılık davası

Brooklynli bir aile, Ortodoks Yahudi kimlikleri nedeniyle uçaktan atıldıklarını iddia ederek JetBlue Havayolları´ndan 40 milyon dolar tazminat talep etti.

Zafir REYTAN Dünya
14 Şubat 2024 Çarşamba

Olay, 42 yaşındaki Michael Nektalov, eşi Miryem Yushanayev ve beş çocuğunun uçakta oldukları 4 Şubat 2021 tarihli Kaliforniya-New York seferi sırasında gerçekleşti.

Brooklyn Federal Mahkemesinde sunulan mahkeme belgelerine göre, dini geleneklerine göre giyinen aile (Miryem'de peruk, Michael'da uzun sakal ve kipa), ara sıra İbranice konuşuyordu. Aile üyeleri, JetBlue çalışanlarının kendilerine 'küçümser bakışlar' atarak kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olduğunu iddia etti.

Aile, bir sorun olacağını hissetti ve uçak kalkıştan hemen önce geri döndü. Miryem Yushanayev bir uçuş görevlisine durumu sorduğunda kendisine “Ah, masken burnundan düştü” dediğini ve uçuş görevlisinin koltuk numarasını not ettiği iddia etti.

Miryem'in anti-COVID maskesi takmamakla suçlanıp uçaktan çıkarılmasıyla durum daha da kızıştı. Michael Nektalov, "O an Nazi Almanyası'nda olduğumuzu, izole edildiğimizi, iftiraya uğradığımızı ve yok edilmek üzere sürüldüğümüzü hissettim" yorumunu yaptı.

Şirket sözcüsü Derek Dombrowski yaptığı açıklamaya göre JetBlue henüz davayı incelemedi. Dombrowski, "Bu olaydaki gerçekleri tam olarak anlamaya çalışacağız" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün