Biden: ´´ABD, 6 haftalık ateşkes için çalışıyor´´

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Hamas savaşı için 6 haftalık ateşkes içerecek bir rehine anlaşması üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Dünya
13 Şubat 2024 Salı

Biden Ürdün Kral Abdullah ile görüşmesinin ardından pazartesi günü yaptığı açıklamada, "İsrail ile Hamas arasında Gazze'ye kalıcı çözümler bulabilmek adına en az altı hafta boyunca ateşkes ve rehine anlaşması üzerinde çalışıyoruz. Anlaşmanın kilit unsurları masada, hala boşluklar var, ancak İsrailli liderleri anlaşmaya varmak için çalışmaya teşvik ettim" dedi.

İsrail'in, Gazze'de kalan 134 rehinesinin aşamalı olarak serbest bırakılması karşılığında Hamaslı ve Filistinli mahkumları serbest bırakması bekleniyor.Ancak Hamas, kalıcı bir ateşkes yapılması ve İsrail’in Gazze'den tamamen çekilmesini istiyor.

Biden, Refah'ta faaliyet gösteren İsrail kuvvetleriyle ilgili endişelerini de dile getirdi

Biden, “Refah'taki büyük askeri operasyon, orada yaşayan bir milyondan fazla insanın güvenliğini tehlikeye atıyor. Operasyonun düzenli ve güvenilir bir plan olmadan devam etmemesi gerekiyor. Bu insanlar korunmalı. Gazze'deki insanların zorla yerlerinden edilmesine karşıyım’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün