ADL ile Yahudi Ajansı antisemitizme karşı mücadelede el ele

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) ve İsrail Yahudi Ajansı antisemitizmle savaşmak üzere ortaklık kurduklarını açıkladı.

Janet MİTRANİ Dünya
7 Şubat 2024 Çarşamba

İki kuruluş yaptıkları ortaklıkla Yahudi kimliğinin ve bu kimliğin İsrail'e bağlantısının güçlendirilmesi amaçladıklarını açıkladı.

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği ADL ile Yahudi Ajansı, geçtiğimiz hafta antisemitizmle savaşmak için yeni bir ortaklık kurduklarını açıkladılar.

İsrail Yahudi Ajansı Başkanı Tümgeneral Doron Almog ve ADL CEO'su Jonathan Greenblatt bu kararlarını Kuzey Amerika'da görev yapmakta olan 300 Yahudi Ajansı temsilcisinin katıldığı toplantıda açıkladı. Yahudi Ajansı temsilcileri, ülke çapında Amerikalı Yahudi toplumları ile yürüttükleri çalışmalarını daha da geliştirmek amacıyla, ADL tarafından verilecek antisemitizm eğitimleriyle desteklenecekler.

Almog konuşmasında, "Temsilcilerimiz genç Amerikalı Yahudilerin kimlikleriyle gurur duymalarına ve İsrail ile aralarındaki benzersiz bağı hissetmelerine yardımcı oluyor. Ve biz bu hedefleri geliştirmek için elimizden geleni yapma konusunda dünyanın önde gelen nefret karşıtı kuruluşuyla ortaklık kurmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yahudi kimliğini güçlendirmek

Bu ortaklık tarafından yürütülen girişimler arasında Yahudi kimliğini güçlendirmek, bu girişimlerin yürütüleceği alanlar arasında ise üniversite kampüsleri, yaz kampları, sinagoglar ve toplum merkezleri bulunuyor.

Geçtiğimiz ay ADL’nin yayınladığı rapora göre, 7 Ekim-7 Ocak tarihleri arasında Amerika'daki antisemitizm bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 360 arttı. Sadece üç aylık bu dönemde ülkede toplam 3.200 antisemit olay kaydedilmiş.

Birlik, aynı zamanda Hamas'ın düzenlediği 7 Ekim katliamından beri her gün ortalama 34 antisemit olay gerçekleştiğini ve bunun da 2023 yılını, ADL'nin 1970 yılı sonlarında antisemit olayları izlemeye başlamasından bu yana, Yahudilere karşı en yüksek sayıda antisemit saldırının düzenlendiği yıl olarak kayıtlara geçirdiğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün