Hamit Görele Retrospektifi Kibele Sanat Galerisi´nde

Tuna SAYLAĞ Sanat
7 Şubat 2024 Çarşamba

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, sezona Hamit Görele’nin ‘Retrospektif’ sergisi ile devam ediyor. Müziğin matematiğe, resmin de geometriye dayandığını yazılarında sık sık dile getiren Görele’nin eserleri İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde 1 Nisan’a kadar izlenebilir.

Türk resminde 1930’lu yıllarda gelişen yenilikçi hareketin başlıca sanatçılarından olan Görele, resimlerindeki geometrik yaklaşımlar ve figürlerdeki hacimsel etkiler ile özgün eserler verdi. Sanatçı, peyzaj ve portrelerinde rengi, hacimsel ve derinlikli biçimleri kullanarak, Kübist-inşacı bir doğrultuda doğanın biçimsel analizlerine girişti.

 

Cabo Verde’nin hasret, aşk ve deniz kokan şarkıları CRR’de

Cabo Verde’nin şarkılarını tüm dünyaya ulaştıran ve beraber düet yaptığı Cesaria Evora gibi son yıllarda dünya müziğinin kazandığı en özel isimlerden biri haline gelen Lura, ‘Best Of Lura’ albümünü seslendireceği konseri ile 17 Şubat’ta CRR’de hayranlarıyla buluşacak. Herença ve de Nha Vida albümleri ile ünlenen sanatçı, 2023’ten beri Multicolor albümü ile tüm dünyayı turlamakta.  

Fransız Soprano Emma Shapplin İstanbul’a geliyor!

Emma Shapplin, büyülü sesi ve dokunaklı performansıyla 19 Şubat tarihinde İstanbul Zorlu PSM Sahnesinde hayranlarına unutulmaz bir akşam yaşatacak. Konserde izleyiciler, Shapplin'in muazzam performansıyla kendilerini enfes bir müzikal yolculuğun içinde bulacaklar. İlk albümü ‘Carmine Meo’ ile uluslararası çıkış yapan Shapplin, duygusal derinliği ve sanatsal vizyonuyla müzik dünyasında iz bırakan bir isim.

Resul Aytemür ‘Mega Kentin Kaotik Büyüsü’ sergisi ile Yapı Kredi Bomontiada’da

Yapı Kredi Bomontiada, 28 Şubat’a kadar Resul Aytemür’ün ‘Mega Kentin Kaotik Büyüsü’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Aytemür’ün tanık olduğu kentli insanın yaşamına odaklanan son dönem yağlı boya resimlerinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Mimar Erhan İşözen yaptı. Beyoğlu'nun ara sokakları konulu resimlerin yanı sıra insanın içinde yaşadığı değerleri, doğa manzaralarını, yaz mevsiminde deniz ve insanı konu alan resimleri de görülebilecek. Aytemür’ün yarım asra yakın profesyonel resim yaşamının devamı niteliğindeki sergi, 28 Şubat’a dek Yapı Kredi Bomontiada GALERİ’de ziyaret edebilir.

Meksika'nın ilk uygarlığına dair fotoğraf sergisi Barış Manço Kültür Merkezi'nde

Meksika'nın Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Kadıköy Belediyesi iş birliğiyle 3 Şubat'ta, Barış Manço Kültür Merkezi'nde ‘Meksika Körfezi'nden Devasa Kafalar’ adlı fotoğraf sergisini açtı. Bu, Meksika'nın Türkiye'deki Diplomatik Temsilcilikleri tarafından 2024 yılında düzenlenen ilk etkinlik oldu. Sergi, Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü tarafından, şimdiki Veracruz ve Tabasco kıyılarında yaklaşık 150 yıl süren keşifler sırasında keşfedilen Olmek kültürünün en öncül monolitlerinin bulgularını halka sunmak amacıyla özel olarak hazırlandı. Devasa kafalar, Olmek uygarlığının geride bıraktığı en ünlü eserlerdir. Bazalt kayalara oyulmuş bu anıtsal başların devlet liderlerini tasvir ettiği düşünülüyor. Sergi 23 Şubat’a kadar gezilebilir. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün