Trump: ´´İsrail, Süleymani´yi öldürme planına son anda katılmadı´´

ABD eski Başkanı Donald Trump, İsrail´in, İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani´ye yapılacak operasyonun parçası olacakken Başbakan Netanyahu´nun 2 gün kala vazgeçtiğini iddia etti.

Dünya
5 Şubat 2024 Pazartesi

Fox News'e konuşan Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Süleymani'ye düzenlenecek operasyonun uzunca bir süre önemli bir parçası olduğunu ve bu süreçte birçok konuda ortak çalıştıklarını açıkladı.

Trump, "Süleymani'yi öldürdüğümüzde İsrail'in yanımızda olması gerekiyordu. Ancak saldırıdan 2 gün önce 'Bunu yapamayız' dediler. Sonra kendi generalime 'Bunu biz yapabilir miyiz?' dedim. 'Evet yapabiliriz efendim, size kalmış' dedi. 'O zaman yapalım' dedim" şeklinde konuştu.

ABD, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı'nda Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in konvoyuna hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda her iki komutanla birlikte Irak ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Süleymani'yi öldürme talimatını kendisinin verdiğini duyurmuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün