Gazze için fabrika çalışanlarını rehin aldı

Bir Filistin yanlısı perşembe günü, Gazze´deki savaşı protesto etmek için Gebze´deki Procter & Gamble fabrikasında 7 kişiyi rehine aldı. Emniyet güçleri zanlıyı yakalayarak rehineleri kurtardı.

Toplum
2 Şubat 2024 Cuma

Üzerinde bomba düzeneğini andıran bir giysi bulunan şahsın elinde tabanca ile poz verdiği ve duvara da sprey boyalarla Türkiye, Filistin bayrağı çizdi ve “Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm” ifadelerini yazdı.

Emniyet güçleri rehineleri yaklaşık 10 saat süren çalışmaların ardından kurtardı. Haberi alan işçilerin yakınları da fabrika önünde büyük sevinç yaşadı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, gazetecilere verdiği demeçte, şahsın, İsrail-Hamas savaşının durması ve Mısır'daki sınır kapısının açılması talebi olduğunu aktardı. Olayın öğrenilmesinden itibaren Valiliğin koordinasyonunda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da talimatlarıyla hassas müzakere süreci yürütüldüğünü belirtti.

Rehinelerin can güvenliğinin sağlanması için titiz çalışma yürüttüklerini vurgulayan Vali Yavuz rehinelerin hiçbirine zarar gelmeksizin küçük bir operasyon düzenlediklerini çünkü müzakerelerin sonuç vermediğini dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün