7 Ekim kurbanları Kaliforniya´da kendi bayraklarıyla anılıyor

7 Ekim Hamas saldırısının kurbanları Kaliforniya´da bayrakların dikildiği alanda anılıyor.

Janet MİTRANİ Dünya
31 Ocak 2024 Çarşamba

ABD, Kaliforniya’da geniş bir çimenlik boyunca sergilenen anı alanında 30'dan farklı ülkeden 1400 bayrak yer alıyor ve her bir bayrak 7 Ekim saldırısının bir kurbanını temsil ediyor.

Los Angeles'taki İsrail Konsolosluğunun geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamaya göre, 7 Ekim kurbanlarını anma amacıyla düzenlenen ve 'İsrail için Bayraklar /Flags for Israel' adı verilen, İsrail ve diğer ülkelerin bayraklarından oluşan 1.400 bayraklık sergi, Beverly Hills Parkında açıldı.

Sergi, İsrail'in Los Angeles Konsolosluğu ile Beverly Hills Belediyesi iş birliğinin ürünü.

Sergi, kurbanları anma amacına ek olarak, 7 Ekim'de Hamas’ın düzenlediği saldırının sadece İsrail'e değil tüm dünyaya karşı işlendiğini hatırlatmayı amaçlıyor. İsrail'in Los Angeles Başkonsolosu konuşmasında, özellikle tüm dünyada antisemitizmin ve İsrail'e yönelik iftira ve hakaretlerin artışı göz önüne alındığında bunun özellikle çok önemli olduğunu belirtti. Serginin bir ay boyunca açık kalacağı bekleniyor.

'Ruhlar alanı'

İsrail'in Los Angeles Başkonsolosu Israel Bachar sergi ile ilgili açıklamasında, "İsrail Devleti, küresel cihatçı teröre karşı savaşta ön cephededir. Bu, modern zamanlarda eşi benzeri görülmemiş tarzda sadistçe bir terördür. Bu terör, ABD'nin kuruluşundaki en temel insani değerlere karşı gelmektedir. Bu değerleri temsil eden Beverly Hills'den tutsakların bırakılması için çağrıda bulunuyoruz ve dünyaya Uluslararası Holokost Anma Günü'nü hatırlatıyoruz: Bir daha asla! Galip geleceğiz" dedi.

Beverly Hills Valisi Dr. Julian Gold konuşmasında, "Bu bayrakların her biri kaybettiğimiz bir insanın ruhunu temsil ediyor. Herkesi bu bayraklar alanında, bu ruhlar alanında yürümeye ve o gün ruhları kaybolan insanları, anneleri, babaları ve çocukları düşünmeye davet ediyoruz. Ulus olarak iyileşme sürecimiz bu bayraklar alanıyla başlıyor" ifadelerini kullandı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün