İsrail, ABD, Katar ve Mısır´dan Paris´te rehine görüşmeleri

İsrail´de Başbakanlık Ofisi pazar günü yaptığı açıklamada, ABD, İsrail, Katar ve Mısır´ın Paris´te toplanarak Hamas´ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için görüştüklerini açıkladı.

Dünya
29 Ocak 2024 Pazartesi

Toplantıda 2 aylık ateşkes karşılığında Hamas'ın elinde tuttuğu tüm İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına olasılığı görüşüldü. Bunun karşılığında İsrail’in önemli sayıda Filistinli mahkumu serbest bırakması ve Gazze'ye insani yardımların artırılmasının istendiği kaydedildi.

İsrailli yetkililer, Paris'te geniş çapta yapıldığı bildirilen görüşmeleri ‘yapıcı’ olarak nitelendirdi. Başbakan Binyamin Netanyahu ise, tarafların bu hafta ek toplantılarda yapacaklarını açıkladı.

ABD'li yetkililer, önerilen anlaşma savaşı sona erdirmeyecek olsa da, böyle bir anlaşmanın çatışmaya kalıcı bir çözüm için zemin hazırlayabileceğinden umutlu.

CIA Direktörü Bill Burns, yapılan görüşmenin genel hatlarını Mossad Başkanı David Barnea, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamel ile görüştü.

İsrail adına Paris’teki toplantıya Şin Bet Güvenlik Servisi Başkanı Ronen Bar ve İsrail Savunma Kuvvetleri rehine elçisi Nitzan Alon'u da katıldı.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün