İran´da ´İsrail´in yanındayız´ pankartı asıldı

Geçtiğimiz hafta Tahran´da “İsrail´in yanındayız” yazılı ve yakın zamanda İsrail´i ziyaret eden İranlı muhalif aktivisti destekleyen bir afiş asıldı.

Zafir REYTAN Dünya
24 Ocak 2024 Çarşamba

İran'ın başkentindeki bir köprüde gece vakti gerçekleştirilen olağandışı destek gösterisi, Ortadoğu’nun İslam Cumhuriyeti tarafından desteklenen şiddete sürüklendiği ve bölgesel bir savaş endişelerinin arttığı dönemde gerçekleşti.

Kırmızı boya ile yazılı büyük beyaz pankartta, bu ayın başlarında İsrail ziyareti sırasında Knesset'te milletvekillerine hitap eden İranlı muhalif Vahid Beheshti'ye atıfta bulunarak “İsrail'in yanındayız” ve “Vahid bizim sesimizdir” ifadeleri yer aldı.

Beheshti, İsrail meclisi Knesset’te “Yakında, görmezden gelinen aşikar bir sorun olan, İran hükümeti ile uğraşmak zorunda kalacaksınız ve İran'daki üslere saldırmaktan korkmamalısınız. Onların anladığı tek dil bu” dedi.

Beheshti sözlerine “İyi haber şu ki, özgürlük ve demokrasiye susamış, 2009'dan bu yana hükümeti devirmeye çalışan ancak İran rejiminin barbar şiddeti nedeniyle henüz başarıya ulaşamayan 80 milyon İranlıdan oluşan bir ordunuz var. İran halkını desteklerseniz, ahtapotun başını nasıl öne eğdireceklerini göreceksiniz ve hepimiz barışı yaşayacağız” diye devam etti. Beheshti, İran rejiminin 1979 İslam Devrimi'nde iktidarı ele geçirmesinden bu yana en zayıf noktasında olduğunu söyledi. Beheshti, “Hükümeti devirmemize yardım edin, İran hükümeti olmasaydı Ortadoğu'nun nasıl görüneceğini kafanızda canlandırmaya çalışın, sadece kafanızda canlandırın” ifadelerinde bulundu.

Bu ayın başlarında İsrail İstihbarat Bakanı Gila Gamliel, basına Gazze'de Hamas'la yapılan savaşın ve bölgedeki diğer çatışmaların altta yatan temelinde İran'ın olduğunu söylemişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün