İşsanat´ta ´100.Yılda Türk Tangosu´ Konseri

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Ocak 2024 Çarşamba

İş Sanat ve Millî Reasürans Oda Orkestrası iş birliğinde gerçekleşecek  100.Yılda Türk Tangosu’ konseri, 31 Ocak akşamı İş Kuleleri Salonunda gerçekleşecek. Orkestra şefliğini Hakan Şensoy’un üstlendiği konserin solistleri Ezgi Köker (vokal), Tevfik Rodos (vokal), Tolga Salman (bandoneon), Toros Can (piyano) ve Rüstem Mustafa (keman) olacak. Dansçıların da yer alacağı konserin repertuvarında Türk tango müziğinin usta isimlerinin unutulmaz besteleri yer alıyor. 

İncesaz kalplere dokunacak

İncesaz, Murat Aydemir (tambur), Derya Türkan (kemençe) ve Cengiz Onural (gitar) tarafından 1997 yılında kuruldu. Ertesi yıl gruba, kanunda Taner Sayacıoğlu’nun da katılmasıyla üçlü yolculuklarına Cengiz Onural’ın besteleriyle başladı. Grup, Murat Aydemir bestelerinin yanı sıra gelenekselden günümüze Türk müziği repertuarından seçtikleri eserleri ve kendi anlayışlarına göre yorumladıkları şarkılarıyla 26 Ocak akşamı, Zorlu PSM’de sahne almaya hazırlanıyor.

‘Karşı Kıyının Yankısı’ Yunanca yayımlandı

İzmirli yazar Tufan Erbarıştıran’ın Doruk Yayınları’ndan 2022’de çıkan ‘Karşı Kıyının Yankısı’ adlı kitabı Yununcaya çevrildi. Halen Yunanistan’da yaşayan tanınmış iki yazar olan Theodoros Grigoriadis ile Maria Skiadaresi’nin birer öyküsünü çözümleyen Erbarıştıran, iki kıyı ülkesinin dostluk ve barış içinde yaşaması gerektiğini de önemli vurguladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün