AKM´de İDSO ve dört ünlü solistten ´Konçertant Senfonisi´

Tuna SAYLAĞ Sanat
17 Ocak 2024 Çarşamba

Şef Sascha Goetzel yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 19 Ocak akşamı Sabine Meyer (Klarnet) Dag Jensen (Fagot), Sergio Sanchez (Obua) ve Bruno Schneider (Korno) eşliğinde, Mozart’ın Konçertant Senfonisi’nin seslendirileceği unutulmaz bir konsere imza atacak. Bu parlak solistlerin taçlandıracağı müzik şöleninde, Goetzel yönetimindeki orkestra, ayrıca R. Strauss’un, ‘Bir Kahramanın Hayatı’ adlı yapıtını seslendirecek.

***

Macar-Türk Kültür Yılı muhteşem bir konser ve sergiyle başlıyor!

2024 Macar-Türk Kültür Yılı, 21 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde Şef Gergely Kesselyák yönetimindeki Pannon Filarmoni’nin konseriyle başlıyor. Konserle aynı gün ‘Türkiye’nin İnşasında Macarlar’ sergisi, AKM Fuayede ziyaretçilerini ağırlayacak. Sergi, 4 Şubat’a kadar izlenebilecek. Macaristan Milli Müzesi ve Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle hayata geçen bu özel serginin açılışını müzenin direktörü Judit Hammerstein gerçekleştirecek. Etkinlikler, Macaristan ile Türkiye arasında 1923'te imzalanan dostluk-işbirliği antlaşmasının 100. yılını anmak üzere düzenleniyor. Konserde dünyaca ünlü Macar besteciler Zoltán Kodály ve Béla Bartók'un eserleri seslendirilecek. Ayrıca, ‘Türk Kodály-Bartók’ olarak bilinen Ahmet Adnan Saygun'un ‘5 No’lu Senfonisi’ de unutulmaz bir performansla sunulacak. Konserde ayrıca, Mezzo-Soprano Atala Schöck ve Bariton Levente Molnár sahne alacaklar.

***

Andy Warhol Sergisi İstanbul Lale Müzesi’nde devam ediyor

Yirminci yüzyıl çağdaş sanatının en etkin isimlerinden ve Pop-art hareketinin öncüsü Andy Warhol’un 125 eserinin yer aldığı ‘Andy Warhol-İstanbul’ sergisi 30 Mart tarihine kadar Emirgan Lale Müzesi’nde gezilebilir. Amerikalı ressam, grafik tasarımcı ve film yapımcısı olan Warhol, yaratıcı eserleri ve benzersiz tarzıyla sanat dünyasında unutulmaz izler bırakmış, çağdaş sanatın dönüm noktalarından biri olmuştur. Sanat eserlerinde sık sık günlük yaşamdan nesneleri ve ünlü simgeleri kullanması, sanatın elit bir sınıfın ayrıcalığı olmaktan çıkarak geniş halk kitlelerine ulaşmasına katkı sağlamıştır. Warhol’un ilham kaynakları arasında Amerikan tüketim kültürü, ünlüler, gazete başlıkları ve Hollywood yıldızları yer alır.

***

Mercan Dede’nin sanat çalışmaları Casa Botter’de!

Beyoğlu’nda bulunan Casa Botter, dünyaca ünlü neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede’nin otuz yıllık görsel sanat çalışmalarının bir seçkisinden oluşan  ‘Sen Potansiyellerle Doğdun’ sergisini ağırlıyor. İBB Miras ve İBB Kültür ev sahipliğinde, küratörlüğünü Nurhak Kaya’nın üstlendiği sergi, 4 Şubat’a dek sanatseverlerle buluşacak. Sanatçı, eserleriyle ziyaretçileri kendi potansiyellerini keşfetmeye çağırırken, olan değil olması gereken, görülen değil gizli tutulan, maruz kalınan değil arzu edilen, kabul gören değil içimizde ukde kalan anların peşine düşüyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün