İsrail Savunma Bakanı: ´´Netanyahu´nun savaş sonrası stratejisi yok´´

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinin savaş bittiğinde stratejisinin ne olacağı konusunda somut bir plandan yoksun olduğunu vurguladı.

Dünya
16 Ocak 2024 Salı

Gallant pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, ‘‘Son 100 gün içinde rehinelerimizin serbest bırakılmasını sağlamak için muazzam çabalarımıza devam ettik. 110 tanesini geri getirebildik, bedeli ne olursa olsun geri kalanını da getireceğiz. Karşımızdaki zalim düşman sadece gücü anlar. Sadece askeri baskı, savaşın amaçlarının yerine getirilmesini sağlayacaktır. 2024 bir çatışma ve çekişme yılı, aynı zamanda bir zafer yılı olacak. Savaşın sonunda İsrail'e yönelik hiçbir askeri tehdit olmayacak, Hamas etkisiz hale getirilecek. Savaş sonuna siyasi eylem eşlik etmelidir, çünkü askeri başarılara öncülük eden budur ve siyasi kararsızlık askeri ilerlemeye zarar verebilir.Kabineye bir plan hazırladım. Hükümet bunu tartışmalı ve savaşın nihai hedefini belirlemeli. Gazze Filistinliler için bir yuvadır, bu nedenle gelecekte Filistinliler burayı yönetmelidir’’ ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise daha önce pek çok defa yaptığı açıklamada, savaşın hedefinin Hamas'ı yok etmek olduğunu ve savaş sonrasında Filistin Yönetiminin Gazze’de söz sahibi olmasına karşı olduğunu dile getirmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün