Rock yıldızı Alanis Morissette, ailesinin Holokost geçmişini ortaya çıkarıyor

7 Grammy Ödülü sahibi Alanis Morissette, PBS´nin ünlü soy araştırması dizisi ´Finding Your Roots´un Salı geceki sezon galasında, ailesinin hayatının büyük bölümünde kendisinden bir sır olarak saklandığını söylediği Yahudi geçmişini keşfetti.

Zafir REYTAN Dünya
10 Ocak 2024 Çarşamba

Yalnızca Jewish Telegraphic Agency ile paylaşılan bölümün bir kesitinde Morissette, Harvard Üniversitesi Tarih Profesörü sunucu Henry Louis Gates Jr.'a “Sanırım Yahudi olduğumu 20'li yaşlarımın sonlarında öğrendim. Bilmiyordum" dedi.

Katolik olarak yetiştirilen 49 yaşındaki Morissette, şu anda kendini Budist olarak nitelendiriyor. Ancak annesi Georgia Mary Ann Feuerstein, Holokost kurtulanı Imre Feuerstein ve Nadinia Anna Lauscher/Gulyas'ın çocuğu olarak Macaristan'da dünyaya geldi.

Gates'in açıklamasına göre ailenin Holokost deneyimi o kadar travmatikti ki, Yahudi olduklarını yıllarca sır olarak sakladılar.

Morissette, “Bence onların kemiklerine işlemiş bir korku vardı, bizi koruyorlardı ve antisemitizmi istemiyorlardı. Yani bunu bizi korumak için yapıyorlardı, bir nevi bizi karanlıkta tutuyorlardı" dedi.

Dünya çapında 85 milyondan fazla albüm satan ve İsrail'de birçok kez performans sergileyen Morissette, 10. sezonuyla geri dönen programda Yahudi kökenlerini keşfeden, uzun ünlüler listesindeki son isim oldu. Geçmiş konuklar arasında Pamela Adlon, Dustin Hoffman, Scarlett Johansson ve Paul Rudd yer aldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün