Hizbullah: ´´Aruri suikastine ilk cevap olarak İsrail´e 62 roket attık´´

Hizbullah, üst düzey Hamas yöneticisi Salih Aruri´nin öldürülmesine ilk yanıt olarak İsrail´e 62 roket saldırısı düzenlendiği bildirildi. İsrail, Hizbullah´a hava saldırıları ile karşılık verdi.

Dünya
8 Ocak 2024 Pazartesi

Aruri'nin Beyrut'un Dahiye semtinde bir insansız hava aracı ile hedef alınarak öldürülmesinden bu yana bölgede tansiyon yükseldi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah yaptığı bir konuşmada, Hizbullah'ın Aruri cinayetine karşılık vermemesi halinde İsrail’in Lübnan’a daha fazla saldıracağını bu nedenle İsrail'e misilleme yapılması gerektiğini açıklamıştı.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın roket saldırısına insansız hava aracı ile karşılık verdiğini belirtti. İsrail birlikleri ayrıca, Lübnan'ın güneyindeki Ayta Şaab, Yarun ve Ramiye bölgelerinde birçok Hizbullah hedefini vurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'de üç aydır devam savaşın Lübnan ve Kızıldeniz bölgesine yayılmasını önlemek için yeni bir diplomatik girişim başlattı.

Blinken bir hafta sürecek bölge turu sırasında Batı Şeria, Ürdün, Katar, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır'ı ziyaret edecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün