´Gülseren Südor: Zamanlar ve Katmanlar Arasında´

Tuna SAYLAĞ Sanat
27 Aralık 2023 Çarşamba

Metrohan, ‘Gülseren Südor: Zamanlar ve Katmanlar Arasında’ retrospektif sergisi ile İBB’nin Cumhuriyet’in öncü kadın ressamlarının ele alınacağı seri sergilerin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Südor’un 60 yıllık sanat hayatında bireysel ve toplumsal tanıklıklarına dayanan sergi, 18 Şubat’a kadar Metrohan’da sanatseverlerle buluşuyor. Telga Südor Mendi küratörlüğünde hazırlanan sergi kapsamında; Südor’un kişisel, özel koleksiyonlarda yer alan 170’e yakın eseri izleyiciye sunuluyor. Küratöryel kurguda sergi, toplam yedi tarihsel döneme ayrılıyor.

‘Metonya’ Galeri Miz’de

Çağdaş ebru sanatçısı ve TOÇEV Kurucusu Ebru Uygun’un yeni sergisi ‘Metanoya’ sanatseverlerle buluştu. Uygun, ‘kendinin ötesine geçmek’ anlamına gelen sergiyle hayatının tüm evrelerini ve kendi metanoyasına ulaşma yolculuğunu anlatıyor. Metonya, sanatçının geleneksel Türk sanatlarından ebru sanatına modern bir yaklaşım getiren çalışmalarından oluşuyor. 'Metanoya', 2 Ocak tarihine kadar görülebilir.

Anna Maria Jopek & CRR Caz Orkestrası ile Yılbaşı Konseri

Polonya çağdaş müzik sahnesinin etkileyici sesi Anna Maria Jopek, 29 Aralık’ta, CRR’de Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrasıyla özel bir konser verecek. Vokal, piyanist, söz yazarı, besteci ve yapımcı Anna Maria Jopek henüz üç yaşındayken Polonya Radyosu için bir kayıt yaptı. New York’ta Manhattan Müzik Okulunda caz, sonra da Frederic Chopin Müzik Akademisi’nde klasik müzik eğitimi gören Jopek, Eurovision deneyimini takiben çıkardığı ilk albümü ile Altın Plak ödülünü kazandı. İleriki yıllarda ise yine caz sahnesinin en önemli isimleriyle çalışmaya devam eden sanatçı İstanbul’da bir kış akşamına çok yakışacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün