Finlandiya´dan İsrail´in Eurovision´da yarışmasına boykot

Finlandiya Gazze´deki savaş nedeniyle İsrail´in 2024 Eurovision Yarışması´na katılımını boykot ediyor.

Dünya
26 Aralık 2023 Salı

Mayıs ayında İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya'nın temsilcisini seçen şarkı yarışması Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) yönetimi geçen hafta yaptığı açıklamada, İsrail-Hamas savaşı nedeniyle Finlandiya'nın gelecek yılki şarkı yarışmasına katılıp katılmayacağının belirsizliğini koruduğunu açıkladı.

UMK, “Ortadoğu'daki durum endişe verici. Eurovision ile ilgili olarak, Finlandiya Kamu Yayıncılığı durumla ilgili gelişmeleri takip ediyor ve bunu diğer İskandinav ülkeleriyle tartışıyor”dedi.

İrlanda'nın ulusal yayıncısı RTE, İsrail'in Eurovision'a katılımını boykot etmeye çağıran yüzlerce e-posta aldığını açıkladı. İrlanda İşçi Partili bir politikacı ise, İsrail'in dahil olması halinde İrlanda'nın Eurovision'dan çekilmesi çağrısında bulundu.

Ancak İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ve Dışişleri Bakanı Micheal Martin şarkı yarışmasını sırf İsrail yüzünden boykot etmeyi desteklemediklerini belirtti.

Varadkar, ‘‘Herhangi bir spor etkinliğine veya herhangi bir müzik yarışmasına yönelik tek taraflı bir boykotun doğru yol olduğunu düşünmüyorum. İsrail'i uluslararası toplumdan izole etmek Ortadoğu'daki barış çabalarına zarar verebilir’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün