Yeni yıla girerken izleyebileceğiniz bazı yapımlar

2024´e girerken dijital platformlarda ve sinemalarda izleyebileceğiniz Yahudilerle ilgili filmler

Dünya
25 Aralık 2023 Pazartesi

Zone of Interest

Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü ve FIPRESCI Ödülü'nü kazanan film, Auschwitz Ölüm Kampının yanında yaşayan Alman bir ailenin günlük yaşamına odaklanıyor. Filmde aynı zamanda kamptaki mahkumlara yardım eden Polonyalı bir ailenin hikayesi de konu ediliyor.

Maestro

Film, müzik dehası olan Leonard Bernstein ile Felicia Montealegre Cohn Bernstein'ın ömür boyu süren karmaşık ilişkisini anlatıyor. Bradley Cooper'ın Bernstein'ı oynamak için taktığı protez burun, Yahudilerle ilgili klişeleşmiş tiplemeyi yansıttığı düşüncesiyle gösterime girmeden önce tepki çekmişti.

Freud’s Last Session

Nazilerin Polonya'yı işgal etmesinden günler sonra Sigmund Freud anavatanından kaçarak ailesiyle Londra'ya gelir. Yazar C.S. Lewis Londra’da Freud’u ziyaret eder ve ikili Tanrı'nın varlığı ve çeşitli dini kavramlar üzerine sohbet ederler. Film ayrıca Lewis'in ve Freud'un kişisel yaşamlarını, özellikle Freud'un kızı Anna ile olan ilişkisini gösteriyor. Freud’u ünlü oyuncu Antony Hopkins canlandırıyor.

Wonka

Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabı Charlie'nin Çikolata Fabrikası’na dayanan film, dünyaca ünlü bir çikolata fabrikasının sahibi olan Willy Wonka'nın maceralarına ve fabrikada çalışan Umpa Lumpalarla nasıl tanıştığına odaklanıyor. Willy Wonka'nın en büyük hayali kendi çikolata dükkanını kurmaktır. Ünlü yazar Roald Dahl antisemit bir yazardı. Ölümünün ardından ailesi görüşlerinden dolayı kendisi adına özür dilemişti.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün