Viyana Gala Gösterisi ile yeni yıla ´Merhaba´

Tuna SAYLAĞ Sanat
20 Aralık 2023 Çarşamba

İş Sanat, sanatseverleri 5 Ocak akşamı, English Chamber Orchestra ile ‘Viyana Gala’ konserine davet ediyor. Müzik ve dansın bir araya geldiği, İş Kuleleri Salonu’ndaki geleneksel yeni yıl konserinde, topluluk ve dansçılar vals ve polkalar ile rengârenk bir gece yaşatacak.

Paris'te bir Amerikalı

Amerikalı besteci George Gershwin, 1928'de Paris'te üç ay kaldı. Burada, caz müziğinden ve Paris bulvarlarındaki korna seslerinden ilham alarak ‘An American in Paris’ isimli yapıtı besteledi. 27 Aralık gecesi CRR, Fransız klarnet sanatçısı Joë Christophe ve Şef Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası’nı aynı başlıklı bir dinletiyle ağırlayacak. Etkinlikte L. Bernstein, G. Gershwin, O. Navarro, A. Shaw, J. Williams, B. Kovacs, Ş. Nichifor, G. Tirincanti’den eserler seslendirilecek.


‘Herkes ve hiç kimse'

DG Art Gallery § Project, Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden Erdoğan Zümrütoğlu’nun figüratif soyutlama tekniklerini kullanarak ürettiği yapıtlarından oluşan ‘Herkes ve Hiç Kimse’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. İnsan doğasının tarih boyunca süregelen şüpheciliğini yapıtlarında farklı şekillerde ele alan Zümrütoğlu, çeşitli felsefi yaklaşımlardan tarihsel referanslara, edebiyattan şiire ve müziğe uzanan bir alanda gezinerek iç dünyasının zenginliğini ortaya koyuyor. ‘Herkes ve Hiç Kimse’, 3 Ocak’a kadar Polat Piyalepaşa’da DG ART Gallery’de…

Laura Margarita & Cengiz Yatağan Grand Art'ta

Grand Hyatt İstanbul, ‘Grand Art’ kapsamında Laura Margarita ve Cengiz Yatağan’ın eserlerinden oluşan sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Güncel sanatta farklı uygulama biçimleri ile oluşturulmuş örnekleri bir araya getiren sergi, 17 Ocak’a kadar izlenebilecek. Tuval üzerine karışık teknikle soyut üretimler yapan Margarita, doğadan aldığı ilhamla izleyenleri görsel bir yolculuğa çıkarıyor. Yatağan ise eserlerinde çeşitliliği ve karşıtlığı tek bir tuvalde yansıtan çok katmanlılığı kullanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün