ABD´de 200´e yakın sinagog ve Yahudi kurumu tehdit altında

ABD´de yüzlerce sinagog ve Yahudi kurumu, bu hafta sonu e-posta yoluyla bomba tehditleri aldı.

Dünya
18 Aralık 2023 Pazartesi

ABD çapındaki Yahudi kurumlarının güvenliğini koordine eden Güvenli Topluluk Ağı (SCN) pazar günü yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde Kaliforniya'da 100 ve Arizona'da 62 olmak üzere toplamda 199 tehditin izini sürdüğünü açıkladı. Yerel basında çıkan haberlere göre, en az 17 eyalette sinagoglar tehdit edildi.

Soruşturmalardan sonra tehditler riskli görülmedi ancak bazı kurumlarda aksamalara neden oldu. Cumartesi günü Colorado Sinagogu Şabat sabahı etkinliğini ve Massachusetts'te ise bir dini okulu pazar günkü derslerini iptal etti.

Alabama'da Yahudi milletvekili Philip Ensler, bir sinagogda duanın kesilerek herkesin dışarı çıkarıldığı anı gösteren bir videoyu sosyal medya hesabında yayınladı. Ensler, ‘‘Bölgedeki 7 Yahudi kurumundan 6’sı tehdit altında. Bu çok yorucu. İbadet edebileceğimiz ve barış içinde yaşayabileceğimiz gün için dua ediyorum”dedi.

New Jersey Yahudi Federasyonu ise, ‘‘Pazar öğleden sonra 5 tehdit içeren e-posta aldık. Ne yazık ki, ülke çapındaki bu eğilimin gelecekte de devam edeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün