CRR´de Dena Derose ile Caz Gecesi

Tuna SAYLAĞ Sanat
13 Aralık 2023 Çarşamba

Piyanist/ vokal Dena Derose; Piero Odorici (saksafon), Stefano Senni (akustik bass) ve Xaver Hellmeierden (davul) oluşan grubuyla, 20 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonunda cazseverlere unutulmaz bir gece vadediyor. Yirmi yılı aşkın kariyeri boyunca cazın en beğenilen seslerinden biri olan Derose, gerçekleştirdiği 14 albüm kaydıyla birçok ödül kazandı. Dünyanın dört bir yanındaki efsanevi caz kulüplerinde, müzik festivallerinde konserler veren sanatçı, şu anda Avusturya'nın Graz kentindeki Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi Caz Enstitüsü'nde caz sesi profesörü olarak görev yapıyor.

 ***

Melike Kuş’un ilk kişisel sergisi Eye to Eye in Dystopia

Merdiven Art Space, Melike Kuş’un ilk kişisel sergisi ‘Eye to Eye in Dystopia’yı (Distopyada Göz Göze) 30 Aralık’a kadar konuk ediyor. Çocukluk yıllarında iplere ilgisi ve bunun yaratıcılığına kök salmasıyla sanatının ilk filizlerini bu nesneyle buluşturan Kuş, bakmak ve görmek kavramlarına odaklanıyor. Doğadan ve gündelik yaşamdan aldığı ilhamla nakış ve resim sanatında yeni yöntemler keşfeden sanatçının eserleri, belirli bir olaya odaklanmışlığı sorgulayarak, izleyicilere sadece alıştıkları durumlara değil, aynı zamanda dönüşüm için farklı bakış açılarına açık olmalarını hatırlatıyor.

***

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’ndan Yeni Yıl Konseri

İDSO 2023 yılını, ışıltılı bir repertuarla uğurlayacak.  29 Aralık akşamı gerçekleşecek konserde A.Piazzola ile G.Rossini’nin sevilen eserlerinin trompet ve orkestra için düzenlenmiş versiyonlarını ve J.N. Hummel’in ‘Trompet Konçertosu’nu, solist Lucienne Renaudin Vary’nin harika yorumuyla dinleyeceğiz. En coşkulu konserlerin şefi Howard Griffiths yönetimindeki orkestra, Atatürk Kültür Merkezi’nde; L.Bernstein, A.Marquez, M.Ravel ve daha birçok bestecinin unutulmaz eserlerinden zengin bir seçkiyle yeni yılı coşkuyla kutlayacak.

***

Kayboluş / Vanish

Trump Art Gallery, nar Partanaz’ın Kayboluş (Vanish) sergisine 31 Aralık’a kadar ev sahipliği yapıyor. Sergi, Partanaz’ın figüratif ve soyut sanatın sınırlarını zorlayan bir deneyim sunmanın yanı sıra, doğa ile insan arasındaki ilişkinin karmaşıklığını ve uyumunu da vurguluyor. Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi ayrıca figürlerin ve doğanın iç içe geçtiği sahneleriyle, varlıkların birbirine karıştığı, sınırların silikleştiği anları yakalıyor.

***

Birlikte Ama Ayrı

Portföyünde yer alan aynı kuşaktan dört genç sanatçının birbirinden renkli ve çarpıcı işlerini bir araya getiren ‘Birlikte Ama Ayrı’ isimli sergiyi Galeri 77’de, 31 Aralık tarihine kadar görebilirsiniz. Sergide -Narek Arzumanyan, Sedat Girgin, Vav Hakobyan ve Halil Sercan Tunalı - iki Türk ve iki Ermeni sanatçı - üzerinden gerçeklik, hayal dünyaları, kimlik arayışı, varoluş, ifade, insanlık, toplum ve sosyo-kültürel gibi konular, farklı coğrafyalardaki sanatçıların merceğinden geçerek izleyicilerle buluşuyor. Sanatın dili bir köprü görevi görürken sergide farklı coğrafyalardan gelinmiş olsa da insanlığın ortak paydası sergileniyor.

***

MUBI FEST, 22 Aralıkta İstanbul Modern Sinemada başlıyor

İstanbul’da ilk kez düzenlenecek MUBI Fest etkinliği, 22-24 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek. Etkinlik, özenle seçilen filmlere ve sürpriz etkinliklere ev sahipliği yapacak. Festivalde, Türkiye prömiyerini yapacak Michel Franco imzalı ‘Hatır / Memorynin de aralarında olduğu altı film gösterilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün