One Arc Gallery Sera Boeno´yu ağırlıyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
6 Aralık 2023 Çarşamba

Ana Mitler: Parçaları Toplamak’ başlıklı İstanbul’daki ilk kişisel sergisinde Sera Boeno, kadın akrabalarının anlatılarının, aile içi mitlerinin ve sözlü tarihlerinin, nesneler aracılığıyla samimi bir kaydını oluşturmak üzere deniz aşırı bir arayışa çıkıyor. Serinin ikinci gösteriminde sanatçı, arkeolojik merceğini kişisele yönelterek, aile içindeki hikâyelerin, tariflerin, pratiklerin, hayallerin, takıntıların, aşkların ve travmaların parçacıklarını gün yüzüne çıkarıyor. Mütevazı, evsel malzemeleri, antik bir estetikle bir araya getiren eserler, kuşaklar arası uzlaşma ve iyileşme çabası olarak bireysel, kamusal ve mitolojik zamanı birbirine örüyor. Sergiyi, 30 Ocak’a kadar izleyebilirsiniz.

***


Jamal Aliyev & Ece Dağıstan’dan dünya şarkıları

İngiltere Classic FM tarafından ‘30 yaş altı dünyanın önde gelen 30 müzisyeni’ arasında gösterilen çellist Jamal Aliyev; Viyana Müzik Akademisi mezunu ve kariyerinde gerçekleştirdiği farklı türlerde akustik projelerle müzikseverlerin yakından takip ettiği piyanist Ece Dağıstan, 13 Aralık’ta ‘Dünya Şarkıları’ projesi ile ENKA Sanat’ta dinleyici ile buluşuyor. İkili, Zülfü Livaneli’den Piazzolla’ya uzanan bir repertuvar sunacak.

***

Duygusal melodileriyle Pomme Zorlu PSM’de

Fransız şarkıcı Pomme, asıl adıyla Claire Pommet, etkileyici şarkılarıyla müzik dünyasında umut vaat eden bir isim oldu. Müziğinde folk, pop ve akustik unsurları ustalıkla harmanlayarak kendi sesini oluşturan Pomme, şarkıları sıklıkla içtenlik, aşk, doğa ve kadınlık gibi temalarını ele alıyor. Sanatçı, 13 Aralık akşamı %100 Studio’da bir kez daha İstanbul dinleyicisiyle buluşacak!

***

‘Ötekiler’

Hilal Sezginsoy’un deforme bedenler çizerek, çirkinin güzelliğini anlattığı ‘Ötekiler’ isimli Türkiye’nin ilk gerilla sokak sergisi, 24 Aralık’a kadar Kalopsia Art Gallery’nin web sitesinde yer alan ‘Shine Disiplinlerarası’ online karma sergisinde sanatseverlerle buluşuyor. Yağlı boya tekniği ile ürettiği resimlerle insanları rahatsız etmek isteyen Sezginsoy, eserlerinde estetik kaygılar yüzünden yalnızlaştıkça çoğalan insanları gösteriyor.

***

Borusan Müzik Evi, ‘40 Watt Sun’ projesini müzikseverlerle buluşturuyor 

Şarkıcı, gitarist ve söz yazarı Patrick Walker'ın müzik projesi ‘40 Watt Sun’, 9 Aralık akşamı Kod Müzik işbirliğiyle gerçekleşen 37. Nova Muzak serisi kapsamında solo performansıyla Borusan Müzik Evi’nde olacak. ‘40 Watt Sun’ın müziği, basit ve bilinçli yapılan düzenlemeler, düşük tempolu ritimlerin yanı sıra Walker'ın çoğu zaman bir itiraf niteliğindeki sözleriyle karakterize ediliyor. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün