İsrail, Hamas çatışması nedeniyle 80 ülkeye seyahat tehdidini artırdı

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi (MGK) tarafından yayınlanan yeni bir listeye göre, Gazze´deki çatışma nedeniyle İsrailliler için 80 ülkede tehdit seviyesi yükseltildi.

Dünya
5 Aralık 2023 Salı

MGK yaptığı açıklamada, ‘‘Savaşın başlangıcından bu yana, İran ve Hamas’ın dünyadaki İsrail ve Yahudi hedeflerine zarar verme çabalarının arttığını belirledik. Aynı zamanda, birçok ülkede saldırı girişimi yaşanıyor ve antisemitizmde önemli bir artış var" dedi.

Bir MGK yetkilisi, "Kimseye seyahat etme diyemeyiz, söyleyebileceğimiz şey İsraillilerin nereye gittiklerini tartmaları gerektiğidir. İsrailliler gösterilerden ve protestolardan uzak durmalı. Ayrıca, büyük ölçüde güvenli olduğu düşünülen ülkeler için bile İsrail karşıtı veya Yahudi karşıtı faaliyet olup olmadığını bilmek için güncel olayları kontrol etmeliler’’ ifadelerini kullandı.

Güney Afrika, Eritre, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan 3. seviye tehdide yükseltildi. MGK, Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra İran sınırındaki ülkeler ve Asya'daki birkaç Müslüman ülke için ise seyahatlerin ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün