Schneidertempel´de ´Devre Dışı´ sergisi

Toplum
29 Kasım 2023 Çarşamba

Tasarımcı ve sanatçı Geray Gençer’in 20 serigrafi çalışmasından oluşan ‘Devre Dışı’ başlıklı kişisel sergisi 30 Kasım Perşembe günü Schneidertempel Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşacak.
Doğan Kitap’ın yayımladığı kitapların kapaklarına yaptığı tasarımlardan festival afişlerine geniş bir koleksiyona sahip olan Gençer, bu sergide de yine tasarımlarını bir arada sunacak. Doğan Kitap iş birliği ile seyirciyle buluşacak sergide tasarımcının kitaplar için hazırladığı illüstrasyonlardan oluşan 20 eserlik bir seçki sunulacak.
Sergi 30 Kasım - 24 Aralık tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezinde ziyarete açık olacak.

Geray Gençer Bio Tasarım kariyerine reklam ajanslarında sanat yönetmenliği yaparak başladı. Yayınevleri için kitap kapağı ve kitap tasarımları hazırladı. Çalışmaları International Council of Design gibi köklü ve saygın uluslararası kurumların iş birliğiyle gerçekleşen bienaller kapsamında sergilendi. European Design Awards tarafından üç kez Altın Ödüle layık görüldü. Gençer, American Institute of Graphic Arts arşivine eklenen ilk Türk tasarımcısı oldu. 2015 yılında Type Directors Club tarafından New York'a davet edilerek Typographic Excellence seçici kurulunda da görev aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün