Dany Brillant yeniden İstanbul´da

Tuna SAYLAĞ Sanat
29 Kasım 2023 Çarşamba

Türkiye’de sık sık konserler veren sahnelerin en renkli ve özgün isimlerinden Fransız sanatçı Dany Brillant, 12 Aralık'ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak. Hayatın ve mutluluğun ritmi olarak tanımladığı müziğinin swing, rockabilly, Latin ve Fransız chanson formlarını sevenleriyle paylaşacak. Konser, Piu Entertainment ve Zorlu PSM organizasyonuyla gerçekleşecek.

***

Concerto Köln’den müzik ziyafeti

Klasik müziğin önde gelen topluluklarından Concerto Köln, 2004 yılında Mozart’ın eseri  ‘La nozze di Figaro’ (Figaro’nun Düğünü) kaydıyla Grammy Ödülünün sahibi oldu. Echo Klassik de dâhil olmak üzere 75’in üzerinde ödüllü albüm kaydı olan topluluk, 15 Aralık tarihinde İş Sanat’taki bu konserde yine Grammyli İtalyan keman sanatçısı Giuliano Carmignola’ya eşlik ediyor.

***

Base Akaretler Sıraevler’de!

Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçıların yapıtlarını aynı çatı altında sanatseverlerle buluşturan BASE’in yedinci edisyonu 13-17 Aralık tarihleri arasında Bilgili Sanat iş birliğiyle, Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde gerçekleşecek. 26 şehirde 38 üniversiteden yeni mezun 120 sanatçının  gerçeklik ve düşlere dair yorumlarını sanatseverlerle buluşturacak olan BASE 2023’te resim, fotoğraf, seramik, cam, heykel, video, yeni medya, grafik tasarım, geleneksel Türk Sanatları gibi farklı disiplinlerde üretilmiş 130 eser yer alacak. 

***

Kalyon Kültür ünlü pop art sanatçısı Jisbar’ı ağırlıyor 

Asıl adı Jean-Baptiste Launay olan ünlü Fransız Pop Art sanatçısı Jisbar, Kalyon Kültür Taş Konak’ta ilk kez İstanbullu sanatseverlerle bir araya geldi. Klasik sanatın ünlü figürlerini kişiselleştirip modern pop-art sanatıyla yeniden yorumlamasıyla tanınan sanatçının İstanbul’un ilham kaynağı olduğu toplam yirmi eser ve kırk adet orijinal baskı eserden oluşan ‘Jisbar İstanbul’da’ sergisi 14 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

***

Rock grubu The Veils melankolik müziğiyle Blind’da

İngiliz bağımsız indie rock müzik grubu The Veils, 2002 yılında Yeni Zelandalı şarkıcı ve söz yazarı Finn Andrews tarafından kuruldu. Alternatif rock, post-punk ve folk etkilerini harmanlayan grubun müziği genellikle duygusal, yoğun ve karanlık bir atmosfere sahip olarak tanımlanıyor. Müziğe yeni bir bakış açısı kazandıran grup, 15 Aralık’ta Blind’da sahne alacak. 

***

Borusan Kocabıyık Vakfı, Cumhuriyet’in 100. yılını özel bir sergiyle kutluyor

Borusan Kocabıyık Vakfı, Cumhuriyet’in 100. yılını kapsamlı bir sergiyle kutluyor. Prof. Dr. Haluk Oral’ın proje danışmanı olarak yer aldığı serginin küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar üstlendi. 1922 ̶ 1942 yıllarına odaklanan ve Erken Cumhuriyet Dönemi’nin edebiyat, plastik sanatlar, müzik, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji gibi kültür disiplinlerine ve toplumsal yaşama bakışını yansıtan ‘Cumhuriyetin Yüzü’ sergisi, 3 Mart’a kadar Galataport O2 Blok’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün