Doktorlardan Balat Musevi Hastanesi yakınında Gazze eylemi

İsrail-Hamas çatışmasını protesto gerekçesiyle bir grup doktor, Or-Ahayim Balat Musevi Hastanesi önünde kanlı önlükleriyle nöbet başlattı.

Toplum
23 Kasım 2023 Perşembe

Eylem kararını sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı-Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu duyurdu.

Köroğlu, "İstanbul Balat Musevi Hastanesi yakınında toplanan doktorlar Gazze için nöbet tutmaya başladı. Doktorlar kanlı önlükleriyle her cumartesi sessiz yürüyüş yapacak" dedi.

Doktorların kanlı eylemi sosyal medyada tepki çekti. Eylem, "Hastanede yatan Türkiyeli Yahudilerin olanlarla ne ilgisi var? Eşit yurttaşlık hukukunu alenen çiğniyorsun. Bu antisemitizm değil mi?’’ şeklinde eleştiriler aldı.

Balat Musevi Hastanesi, kendilerine yönelik yapılan eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, ‘‘Sultan Abdülhamid’in fermanı ile kurulduğu 1898 yılından itibaren kapısından içeri giren her hastaya özveriyle, en hassas şekilde hizmet veren, Türkiye’mizin en eski sağlık kuruluşlarından hastanemizin hedef gösterilmesini kınıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün