Erdoğan: ´´Netanyahu´ya sesleniyorum; sende atom bombası var mı, yok mu?´´

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı´nda İsrail-Hamas çatışması ve Netanyahu hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplum
16 Kasım 2023 Perşembe

Erdoğan toplantıda, Gazze’de yaşananları durdurmak adına diplomasinin tüm imkanlarını kullanacaklarını diğer taraftan da Türkiye'yi güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak 28 Ekim'de 1,5 milyon insanın katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda düzenledikleri miting Gazze halkının yanında olduklarını ifade etti.

İsrail'in, evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü sergilediğini vurgulayan Erdoğan, "Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir. Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas, Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra da hakkını, haklarını elinden aldınız. İsrail, Amerika birlikte aldılar. Bu gerçekleri görelim. Ama hala benim ülkemde bile Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var.  Gazze'de 40 gündür şahit olduklarımızı anlatmak için savaş dahil tüm kavramlar yetersiz kalmaktadır. Çünkü savaşın da bir ahlakı vardır; adabı, hukuku ve sınırı vardır. Kuvözdeki, kundaktaki bebekleri katledenler, evlerinden kovdukları masumların tepesine bomba yağdıranlar, insanların suyunu, gıdasını, yakıtını keserek ölüme mahkûm edenler, 2 milyonu aşkın sivili atom bombasıyla yok etmekten bahsedenler. Buradan Netanyahu'ya sesleniyorum; sende atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün