CRR Sahnesinde Jo Strømgren Company

Tuna SAYLAĞ Sanat
15 Kasım 2023 Çarşamba

Norveç merkezli Jo Strømgren Company, İskandinavya'nın en başarılı bağımsız gruplarından biri. Çok sayıda ülkeyi turne kapsamında ziyaret eden ve yılda yaklaşık 150 performans gerçekleştiren Strømgren tarzını, genellikle fiziksel bir mizah ve karanlık, siyasi alt tonların birleştiği dans – tiyatro karışımıyla ifade ediyor. Topluluk, üç koreografiden oluşan bir programını, ‘Made in Oslo’ adıyla sunuyor. Program, Gone (2015), The Ring (2014) ve Kvart (2007) eserlerini içeriyor. Her eser kendi temasını işlerken çağdaş yaşamın farklı yönlerini tasvir etmeyi amaçlıyor. 

**



Sven Marquardt ‘Nachtblende’ Sergisi ile Yapı Kredi Bomontiada’da!

Yapı Kredi bomontiada, 26 Kasım’a kadar Alman fotoğrafçı Sven Marquardt’ın ‘NACHTBLENDE’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanat çevrelerinin takip ettiği önemli isimlerden biri olan Sven Marquardt’ın Berlin’in kültürel atmosferinden ilham alan sergisi, Yapı Kredi bomontiada ve Goethe-Institut İstanbul iş birliği ile hayata geçti. ‘NACHTBLENDE’, Marquardt’ın Berlin’de son 25 yılın kulüp ve alt kültürüne odaklanan farklı serilere ışık tutuyor. Sanatçının, çevresinden özenle seçilmiş kişilerin fotoğraflarından oluşan sergide yer alan 1987 yılına ait seçilmiş bir eser de Doğu Berlin alt kültürünü gözler önüne seriyor. 

**

İspanya’nın büyülü sesi Luz Casal İşsanat’ta

Hüzün ve tutkunun büyülü sesi, İspanyol diva Luz Casal, 30 Kasım’da İş Kuleleri Salonunda dinleyicilerle buluşacak. Ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın 1992 yılında ‘Yüksek Topuklar’ filminde seslendirdiği ‘Piensa en mi’ şarkısıyla adını dünyaya duyuran ve ‘Historia de Un Amor’ gibi klasikleri kendine özgü sesiyle yorumladığı son albümü ‘La Pasion’ ile 50’li yıllara geri dönen sanatçı,  konserde sevilen şarkılarını seslendirecek.

**

Venüs'ün Yeniden Doğuşu

Anna Laudel İstanbul, bu yılın sergi programını Ekin Su Koç'un ‘Venüs'ün Yeniden Doğuşu’ başlıklı kişisel sergisiyle sonlandırıyor. Koç'un Berlin'de başlayıp Ayvalık'ta tamamladığı büyüleyici sanat eserlerinden oluşan sergi, beden algısı, cinsiyet önyargıları ve kadınlık özü gibi karmaşık temaları irdeliyor. Serginin başlığı, 15. yüzyıldan kalma bir başyapıt olan Botticelli'nin ünlü tablosu ‘Venüs'ün Doğuşu’na gönderme yapıyor. Sergi, kişisel ve toplumsal referans noktalarını birbirine bağlayarak ziyaretçileri 31 Aralık’a kadar sergi boyunca derin bir anlatıyı deneyimlemeye davet ediyor.

**

AKM Dmitry Shishki̇n ve İDSO konserini sunar

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının 24 Kasım’daki bu konserinde, ilk olarak piyano literatüründe özel ve önemli bir yere sahip olan Grieg'in ‘İkinci Piyano Konçertosu’nu, kariyerini genç yaşta aldığı prestijli ödüllerle donatmış olan Dmitry Shishkin’den dinleyeceğiz. Avusturyalı şef Andreas Ottensamer yönetimindeki orkestra, daha sonra Fransız ulusal müziğinin kurucusu sayılan idealist besteci César Frank’in yaşamı boyunca yazdığı tek senfoniyi seslendirecek. 

***

'SONSUZDA BİRLEŞME'

Galerist, Merve İşeri’ni ilk kişisel sergisi ‘Sonsuzda Birleşme’yi ağırlıyor. Canan Batur’un küratörlüğünü üstlendiği sergi, 16 Aralık’a kadar izleyicilerle buluşmaya devam edecek. Serginin başlığı, etimolojik olarak kaynaşmayı, kavuşturmayı ve aynı zamanda ittifakı irdeliyor. İşeri, doğa ve insan arasındaki ayrışmanın muğlaklığını, topraklanma, kök salma, ev ve aidiyet hislerini araştırırken, kozmik tozdan gelip kozmik toza döneceğimizi hatırlatıyor, hasar görmüş bağları yeniden kurmaya ve toplu yaşamı kutlamaya davet ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün