İngiltere´de Hamas destekçilerine gözaltı

Gazze için düzenlenen protestoda Hamas´ın yeni İsrail karşıtı yamaç paraşütü sembolünün afişini taşıyan iki kişi göz altına alındı.

Rakela PALOMBO Dünya
8 Kasım 2023 Çarşamba

Savcılar, şüphelilerin Hamas’ı desteklediklerine dair yeterli delillerinin olduğunu söylerlerken, İngiltere Başbakanı Sunak, Anma Günü’nde Filistin yararına bir gösteri düzenlenmesi planına karşı çıktı.

İngiliz iki kadın hakkında, geçtiğimiz cuma düzenlenen Flistin yanlısı ve İsrail karşıtı gösteride, yamaç paraşütü yapan Hamas militanı sembolünü taşıdıkları gerekçesiyle terör suçundan soruşturma açıldı.

Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği katliam sırasında yaklaşık 3 bin militanı Gazze-İsrail sınırından, havadan ve denizden girdikleri gibi, bir kısım de yamaç paraşütü ile ülkeye girmişti. Hamas çoğu sivil 1,400 kişiyi evlerinde ve bir müzik festivalinde vahşice katletmişti.

Kraliyet Savcılık Servisi, her ikisi de Londra’nın güneyinden 29 yaşındaki Heba Alhayey ve 26 yaşındaki Pauline Ankunda’nın Hamas’a destek verdiklerini açıkça belirtir şekilde topluma açık bölgede pankart sergiledikleri gerekçesiyle göz altına alındıklarını ve suçlandıklarını açıkladı.

Şüpheliler, suçlu bulundukları takdirde, altı aya kadar hapis cezasına çarptırabilecek.

Polis ayrıca halktan, aynı sembolün bulunduğu afişi taşıyan üçüncü bir kadının ve “Hamas’ı destekliyorum” pankartı açan bir adamın kimliklerinin tespit edilebilmesi için yardım istedi. 

Terörle Mücadele Şubesi’nin başında bulunan Komiser Dominic Murphy, BBC’ye konuşarak polisin konuya son derece kararlı ve zamanında müdahele ettiğini bildirdi.

İngiliz Büyükşehir Polisi bir süredir, Londra’nın merkezinde her hafta düzenlenen Filistin yanlısı protesto gösterilerine karşı yetersiz kaldığı ve nefret söylemlerine engel olamadığı suçlamasıyla eleştiriliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün