Tarihçi Alex Danzig Hamas´ın elinde rehine

75 yaşındaki Holokost bilgini ve tarihçisi Alex Danzig, 7 Ekim´de Hamas tarafından esir alınan yaklaşık 240 rehineden biri.

Dünya
6 Kasım 2023 Pazartesi

Danzig, 1980’lerde Kudüs'teki Yad Vaşem Anma Enstitüsü'nde Uluslararası Holokost Eğitimi Okulu'nun öncülerindendi.

Ünlü tarihçi, İsraillileri Polonya'ya, ölüm kamplarına, eski gettolara, mezarlıklara götürerek orada yaşananların gelecek nesillere aktarılmasını sağladı. Ayrıca İsrail Enstitüsü'nün Uluslararası Seminerler Bölümü'nde binlerce Polonyalı profesörü kendi ülkelerinde Holokost hakkında ders verebilmeleri için eğitti.

Danzig kendisiyle ilgili çekilen belgesel Voices 4 Dialogue'da, "İsrail'deki eğitimli insanlar bile Polonyalı Yahudiler ya da orada yaşadıkları hayat hakkında hiçbir şey bilmiyor. Oraları gezip bilgi almalılar’’ ifadelerini kullandı.

İsrail'in kamu yayın kuruluşu Kan yaptığı açıklamada, Hamas tarafından esir alınan 240 rehine arasında aralarında en az 30 genç ve küçük çocuk ile 60 yaş üstü 20 kişinin bulunduğunu belirtti. Rehineler arasında 10 ABD’li, 17 Taylandlı, 16 Arjantinli, 9 İngiliz, 4 Portekizli olmak üzere onlarca ülkeden insanlar yer alırken, birçoğunun İsrail vatandaşlığı da bulunuyor.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün